Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος χρήσης των πρώτων 20 ηλεκτροκίνητων Audi A1 e-tron στο Μόναχο της Γερμανίας.

Το εγχείρημα γίνεται εφικτό χάρη στη συνεργασία της εταιρείας E.ON και του Stadtwerke Munchen/Technise Universitat Muncher που έχουν εγκαταστήσει τους σταθμούς παροχής ηλεκτρικής ενέργειας εντός του Μονάχου, και πιο συγκεκριμένα στις πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές του.

Η Audi έχει ήδη διαθέσει τα πρώτα 20 οχήματα. Το πρόγραμμα ονομάζεται «Electric Mobility in Munich» και χρηματοδοτείται εν μέρει από το Υπουργείο Μεταφορών της Γερμανίας, του οποίου οι επενδύσεις ανέρχονται στα 10 εκ. ευρώ.

Το ηλεκτροκίνητο A1 e-tron βασίζεται φυσικά στην κανονική έκδοση του Α1, ενώ ο ηλεκτροκινητήρας του αποδίδει 102 ίππους και τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Η αυτονομία του αγγίζει τα 50 χιλιόμετρα μεταξύ των φορτίσεων, ενώ στην περίπτωση που η μπαταρία αδειάσει, υπάρχει ένας μικρός κινητήρας Wankel μόλις 254 κ. εκ. που αναλαμβάνει να τη φορτίσει.

Στην περίπτωση αυτή η κατανάλωση του A1 είναι τα μόλις 1,9 λίτρα/100 χιλιόμετρα (45 γρ./χιλιόμετρο CO2), ενώ η αυτονομία ανεβαίνει στα 200 χιλιόμετρα (συνολικά 250 χιλιόμετρα).

Πηγή: autotriti.gr