Στον γνωστό αγώνα 12 ωρών της Sebring, στη Φλόριντα της Αμερικής, τo νέο αγωνιστικό Peugeot 908 έκανε μια εξαιρετική αρχή, κερδίζοντας μια θέση στο πόντιουμ.

Η Peugeot ξεκίνησε πολύ δυνατά στον πρόσφατο αγώνα των 12 ωρών της Sebring, που είχε λάβει μέρος με το νέο αγωνιστικό της, το Peugeot 908. Ο Stephane Sarrazin, με το αγωνιστικό No8, σημείωσε ένα αρκετά γρήγορο γύρο κερδίζοντας την Pole Position, ενώ με μεγάλη επιτυχία και έκπληξη στη δεύτερη σειρά βρισκόταν και το δεύτερο αυτοκίνητο της ομάδας της Peugeot. Έτσι, είχαν τις ιδανικές θέσεις για την εκκίνηση του αγώνα που θα επακολουθούσε.

Με την εκκίνηση του αγώνα, φάνηκε καθαρά ότι κυρίως το ένα από τα δύο αυτοκίνητα της γαλλικής φίρμας κράτησε καλό ρυθμό, αλλά η εμφάνιση του αυτοκινήτου ασφαλείας, λόγω του ατυχήματος που είχε στον 115ο γύρο ένα Audi R15+, «έκοψε» λίγο τη… φόρα. Παρόλαυτά, συνεχίστηκε ο καλός ρυθμός του Peugeot 908, κερδίζοντας έτσι, την 3η θέση στο βάθρο στην γενική κατάταξη του αγώνα. Όπως αναφέρει και ο Sarrazin, «η ομάδα άξιζε τη νίκη και αυτό γιατί δούλεψε πολύ και σκληρά για να φτάσει μια θέση στο βάθρο».

Σημειώστε πως το 908 αποτελεί για λογαριασμό της Peugeot μια ιδιαίτερη αλλά και πολύ χρήσιμη πλατφόρμα, η οποία χρησιμοποιείται ως βάση εξέλιξης νέων τεχνολογικών, όπως π.χ. το υβριδικό πακέτο πετρελαιοκινήρα και ηλεκτροκινητήρα.

Πηγή: autotriti.gr