Το εσωτερικό του αυτοκινήτου μας κατά τις μετακινήσεις μας λερώνεται από διάφορους παράγοντες. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να δράσουμε, ώστε να είναι καθαρό σαν το σπίτι μας.
Τρίχες κατοικίδιου ζώου
Πολλοί είναι αυτοί που επιλέγουν να αφήνουν ελεύθερο το κατοικίδιο ζώο τους στο πίσω κάθισμα. Αυτό, εκτός του ότι χαρακτηρίζεται επικίνδυνο για τη ζωή του αλλά και την ασφάλεια των υπολοίπων επιβατών σε περίπτωση σύγκρουσης, έχει ως αποτέλεσμα σε όλες τις ταπετσαρίες να κολλάνε αρκετές εκατοντάδες τρίχες από το τρίχωμά του. Πολλές είναι οι φορές λοιπόν, που ακόμα και μία ηλεκτρική σκούπα δεν μπορεί να τις απορροφήσει, διότι μπλέκονται με τις ίνες των καθισμάτων.
Έτσι λοιπόν, μπορούμε να προμηθευτούμε από κάποιο κατάστημα το οποίο εμπορεύεται είδη για κατοικίδια ζώα (pet shop) ένα ειδικό ρόλλερ, το οποίο να διαθέτει κολλώδη επιφάνεια, ώστε να συσσωρεύονται πάνω του οι τρίχες αλλά και διάφορα άλλα χνούδια. Το κόστος του είναι αρκετά χαμηλό, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί πολλές φορές για τον καθαρισμό της καμπίνας του αυτοκινήτου σας.
Καθαρισμός τσίχλας
Ένα από τα πράγματα που αρέσει στα μικρά παιδιά, είναι να μασάνε τσίχλα. Μέσα στο αυτοκίνητο όμως, μπορεί να την κολλήσουν σε κάποιο κάθισμα, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν… πονοκέφαλο στους γονείς. Το παγάκι είναι μία από τις μεθόδους καθαρισμού για όλα τα υφάσματα. Τυλίξτε ένα παγάκι σε μία πετσέτα ή σε ένα κομμάτι χοντρού χαρτιού κουζίνας και στη συνέχεια τρίψτε το πάνω στην τσίχλα, σε μικρά χρονικά διαστήματα, κάνοντας κυκλικές κινήσεις.
Έτσι, αυτό που θα καταφέρουμε είναι να παγώσει η περιοχή που βρίσκεται η τσίχλα και τα υπολείμματά της να αφαιρεθούν πιο εύκολα με τη βοήθεια ενός πανιού.
Δυσοσμία
Ένα από τα πιο συνηθισμένα μέρη στο εσωτερικό του αυτοκινήτου από τα οποία προέρχεται δυσοσμία, είναι τα προστατευτικά πατάκια. Αυτό συμβαίνει ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, λόγω των βρώμικων υδάτων που μεταφέρουμε με τα παπούτσια μας στο εσωτερικό, αλλά και λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος και υγρασίας, με αποτέλεσμα να μη στεγνώνουν οι μοκέτες και με τον καιρό να δημιουργούνται διάφοροι μικροοργανισμοί.
Έτσι λοιπόν, η καλύτερη λύση είναι να τις αφαιρέσουμε από την καμπίνα και να τις πλύνουμε με νερό και καθαριστικό σαπούνι πιάτων. Με τη βοήθεια μίας βούρτσας μπορούμε να τις τρίψουμε, ώστε να καθαρίσουν σε βάθος και να χρησιμοποιήσουμε μία ποσότητα ξυδιού, το οποίο θα μας βοηθήσει να αποβάλουμε εντελώς τη δυσοσμία.
Πηγή: autotriti.gr