Το νέο Opel Grandland X είναι κάτι σαν ο μεγάλος αδερφός του Opel Crossland X. Και τα δύο εντελώς νέα crossover (CUV) θα λανσαριστούν το 2017 και συνδυάζουν τα στοιχεία ενός SUV με ένα υψηλό επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς.

Το Grandland X δένει με το δραστήριο lifestyle της εποχής μας διαθέτοντας off road στυλ, υπερυψωμένα καθίσματα, σφαιρική ορατότητα, εύκολη πρόσβαση (είσοδο/έξοδο) και πλούσιο χώρο αποσκευών. Στυλιστικά, συνδυάζει έξυπνα τη στιβαρότητα με την κομψότητα, ενώ η σχεδιαστική φιλοσοφία του εσωτερικού του «παντρεύει» την άνεση με την πρακτικότητα. Το Grandland X θα επεκτείνει την γκάμα της Opel στην δημοφιλή συμπαγή κατηγορία όπου θα πλαισιώσει το Astra και το πρόσφατα λανσαρισμένο Zafira.

Το Grandland X είναι μέρος της προϊοντικής επέκτασης της Opel κατά τη διάρκεια της οποίας θα λανσαριστούν 29 νέα μοντέλα από το 2016 έως το 2020. Το νέο CUV θα κάνει την είσοδό του σε μία ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά: Σε διάστημα δέκα ετών, από το 2007 έως το 2017, το Ευρωπαϊκό μερίδιο των μοντέλων SUV/CUV θα έχει αυξηθεί από επτά σε 20% επί των πωλήσεων όλων των νέων οχημάτων. Τα Crossland X και Grandland X θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη συνέχιση αυτής της αύξησης.

Το Crossland X αναμένεται στην κατηγορία B το πρώτο εξάμηνο του 2017 και το Grandland X θα εκπροσωπεί μία κατηγορία μεγαλύτερη των συγγενικών μοντέλων του από το φθινόπωρο του 2017.

xoxw567r nhwrrvfj

Νίκος Τσάδαρης