Με ένα μήνυμά της στο Tweeter, η Mazda καθησυχάζει τους fan της πως εξελίσσει μοντέλα που θα φέρουν τη νέα γενιά των περίφημων περιστροφικών της κινητήρων, γνωστών και ως Wankel.

Παρόλο που ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mazda, κος Takashi Tamanouchi, έχει κατά επανάληψη δηλώσει πως η εταιρεία του θα συνεχίσει να εξελίσσει του περιστροφικούς (rotary) κινητήρες μετά την παύση της παραγωγής του RX-8 τον Ιούνιο του 2012, εντούτοις πολλοί είναι αυτοί που αμφισβητούν τη δέσμευση της Mazda στα σύνολα Wankel.

Προκειμένου να καθησυχάσει τους φίλους της, η Mazda ανέβασε ένα μήνυμα στο Tweeter που έλεγε μεταξύ άλλων: «δουλεύουμε με ζήλο πάνω σε νέα μοντέλα που θα φέρουν την επόμενη γενιά των περιστροφικών μας κινητήρων».

Τώρα το ερώτημα είναι τι είδους μοντέλα με μηχανικά σύνολα Wankel θα φτιάξει. Παρόλο που δεν κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά, οι ενδείξεις κάνουν λόγο για ένα 2θυρο μοντέλο που θα διαδεχθεί το RX-7 και μια έκδοση παραγωγής του περσινού sports saloon πρωτότυπου Shinari, το οποίο πρωτοείδαμε στην έκθεση του Μιλάνου.

Πηγή: autotriti.gr