Η Opel έγραψε ένα ακόμα κεφάλαιο στο θεσμό βραβείων 2016 Autobest με διακρίσεις σε δύο κατηγορίες. Η επιτροπή του Autobest, που απαρτίζεται από ανεξάρτητους δημοσιογράφους από 31 ευρωπαϊκές χώρες, ψήφισε το Ampera-e ως Ecobest 2016.

Το επαναστατικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο με την εξαιρετική αυτονομία επικράτησε εν μέσω σκληρού ανταγωνισμού, δίνοντας μια απάντηση για τη διαμόρφωση του μέλλοντος της ηλεκτρικής μετακίνησης στην Ευρώπη.

Επιπλέον, η επιτροπή αναγνώρισε την επιτυχή ανάκαμψη της Opel υπό την ηγεσία του Dr. Karl-Thomas Neumann. Η επιτροπή συνέχισε, σχολιάζοντας ότι η αρχή της Opel «η γερμανική ακρίβεια συναντά τη γλυπτική τέχνη», μπορεί να εφαρμόζεται τόσο στα μοντέλα, όσο και στην εταιρεία. Σαν αποτέλεσμα, το Opel Group τιμήθηκε με το Company Best 2016.

opelyel3

Το Ampera-e επιβεβαιώνει τη δύναμη της Opel στις καινοτομίες. Είναι ένα μοντέλο που φέρνει επανάσταση στην ηλεκτρική μετακίνηση. Με αυτονομία πάνω από 500 χλμ (ηλεκτρική αυτονομία, μετρημένη στο νέο Ευρωπαϊκό Κύκλο Οδήγησης – NEDC σε χλμ: > 500 χλμ, προκαταρτική τιμή), το ηλεκτρικό όχημα υπερβαίνει τη αυτονομία του πλησιέστερου ανταγωνιστή της κατηγορίας κατά 100 χλμ, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή.

Επιπλέον, το Ampera-e προσφέρει οδηγική απόλαυση και το δυναμισμό ενός σπορ αυτοκινήτου. Οι επιδόσεις του ηλεκτροκινητήρα αντιστοιχούν σε 204 ίππους και το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο επιταχύνει από 0 έως 50 χλμ/ώρα σε 3,2’’. Και καθώς οι μεγάλες μπαταρίες χωρητικότητας 60 kWh είναι έξυπνα ενσωματωμένες στο κάτω μέρος του αμαξώματος, προσφέρεται ευρυχωρία για πέντε επιβάτες και χώρος αποσκευών με χωρητικότητα 5θέσιου, συμπαγούς μοντέλου.

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά είναι η ψηφιακή συνδεσιμότητα της Opel χάρη στις λειτουργίες των OnStar και smartphone. opelyel2

Νίκος Τσάδαρης