Το νέο Opel Zafira διακρίνεται ήδη, παρά το ότι μόλις πρόσφατα ξεκίνησε η παραγωγή του. Το επονομαζόμενο «σαλόνι σε τροχούς» της Opel εντυπωσίασε το κοινό του περιοδικού auto motor und sport και απέσπασε το βραβείο επιλογής των αναγνωστών για τη σχεδίασή του – «autonis – Best design newcomer of 2016».

Το 36,3 % των 18.300 αναγνωστών του AM&S που συμμετείχε στην online ψηφοφορία επέλεξε το Zafira, ως το πιο όμορφο πολυμορφικό στην κατηγορία του.

opel2

Επιπλέον, η Opel αναδείχτηκε «Πρωταθλήτρια Κόστους / Απόδοσης» με το «Βραβείο Συνδεσιμότητας Αυτοκινήτου» που απένειμε το auto motor und sport μαζί με το περιοδικό πληροφορικής CHIP.

Υποψήφια για τα βραβεία autonis είναι τα σημαντικότερα νέα μοντέλα των τελευταίων δώδεκα μηνών. Συνολικά, οι αναγνώστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ 115 επιβατικών μοντέλων σε δέκα διαφορετικές κατηγορίες. Οι κανόνες είναι απλοί: Κάθε συμμετέχων έχει τέσσερις ψήφους, δύο θετικές και δύο αρνητικές. Τα αποτελέσματα προκύπτουν από αυτές τις βαθμολογίες. Εάν για παράδειγμα, το 20% ψηφίσει ότι το μοντέλο έχει την καλύτερη σχεδίαση και το 5% κρίνει ότι το ίδιο μοντέλο είναι πλήρως αποτυχημένο, τότε το συνολικό σκορ είναι 15. Το Zafira πέτυχε θετικό σκορ 36,3 ενώ ο πλησιέστερος αντίπαλός του απείχε αισθητά με 17,4.

Σε έναν άλλο τομέα, το auto motor und sport και το CHIP ζήτησαν από τους αναγνώστες τους να ψηφίσουν για τρίτη φορά. 80 υποψηφιότητες και πολλά ενδιαφέροντα προϊόντα χωρίστηκαν σε έντεκα κατηγορίες.  Οι εμπνευστές των βραβείων συνδεσιμότητας αυτοκινήτων  «Car Connectivity Awards» αποφάσισαν να δημιουργήσουν μία νέα κατηγορία για τη φετινή έκδοση του θεσμού, την «Πρωταθλήτρια Κόστους/Απόδοσης». Περίπου 32,.500 αναγνώστες και χρήστες των online media κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η Opel είναι Νο1 καθώς προσφέρει καινοτόμες τεχνολογίες σε προσιτή τιμή.

opel3

Η τελευταία γενιά Radio R 4.0 IntelliLink, που προσφέρεται στάνταρ με την έκδοση Edition του νέου Opel MOKKA X για παράδειγμα, είναι συμβατή με τα Apple CarPlay (Apple iOS 8 / iPhone 5 or higher) και Android Auto (as of Android 5.0 Lollipop) και παρέχει ολοκληρωμένη πρόσβαση σε πολυάριθμες λειτουργίες smartphone.

opel1

Επιπλέον, διατίθεται το προαιρετικό σύστημα προσωπικής υποστήριξης και συνδεσιμότητας Opel OnStar. Αυτό μετατρέπει τα οχήματα Opel σε hotspots ψυχαγωγίας.

Νίκος Τσάδαρης