Ένα χρόνο μετά την επίσημη ανακοίνωση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας σχετικά με την κατασκευή της ηλεκτρικής έκδοσης της διάσημης SLS AMG δόθηκαν στο φως της δημοσιότητας οι πρώτες φωτογραφίες του νέου μοντέλου που θα ακούει στο όνομα SLS AMG E-Cell.

Εμφανισιακά, πέρα από το έντονο κίτρινο χρώμα, ξεχωρίζει το νέο ρυθμιζόμενο σπόιλερ στο μπροστινό μέρος, οι νέες εισαγωγές αέρα και η βαμμένη γρίλια. Στο εσωτερικό ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η LCD οθόνη αφής 10 ιντσών, που έχει τοποθετηθεί στη κεντρική κονσόλα.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δεν υπάρχουν εκπλήξεις, αφού όλα είναι όπως τα ξέραμε. Ο 6.3λιτρος V8 κινητήρας έχει αντικατασταθεί από 4 ηλεκτροκινητήρες που έχουν τοποθετηθεί δίπλα από κάθε τροχό. Η συνδυαστική απόδοση αγγίζει τα 526 άλογα και η ροπή τα 90 κιλά, ενώ οι ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται από μπαταρίες ιόντων λιθίου οι οποίες βρίσκονται στο κεντρικό τούνελ.

Έτσι το νέο ηλεκτρικό μοντέλο είναι σε θέση να πιάσει τα 100 χιλιόμετρα από στάση σε 4 δευτερόλεπτα.

Η Mercedes SLS AMG E-Cell θα κάνει την εμφάνιση της στους δρόμους δύο χρόνια πιο νωρίς απ’ ότι τη περιμέναμε, αφού το νέο ηλεκτρικό μοντέλο θα βγει στη παραγωγή σε περιορισμένα κομμάτια μέσα στο 2013.