Μετά το Nano, το Pixel! Αυτό είναι το όνομα του νέου μίνι μοντέλου που παρουσιάζει η ινδική Tata στην έκθεση της Γενεύης, η οποία «τρέχει» έως τις 13 Μαρτίου. Το αυτοκίνητο διαθέτει άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση ενώ θα κινείται από έναν τρικύλινδρο πετρελαιοκινητήρα στα 1,2 λίτρα.

Φυσικά πρόκειται για ένα ακόμη concept μοντέλο, το οποίο όμως δείχνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δυναμική της Tata, που δεν μένει στο Nano αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα με το ολοκαίνουργιο Pixel. Το αυτοκίνητο διαθέτει πόρτες που ανοίγουν προς τα επάνω, ενώ παρά τις μικρές του διαστάσεις η εταιρεία κάνει λόγο για τέσσερις θέσεις!

Το Pixel (εάν και εφόσον πάρει πράσινο φως για την παραγωγή του) θα εφοδιάζεται με τρικύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο πετρελαιοκινητήρα 1,2 λίτρων, αγνώστου προς το παρόν ιπποδύναμης. Παρόλα, αυτά η Tata κάνει λόγο για μέση κατανάλωση στα μόλις 3,4 λίτρα/100 χιλιόμετρα, και ρύπους CO2 στα μόλις 89 γρ./χιλιόμετρο. Τέλος, η εταιρεία υπόσχεται κορυφαία ευκινησία για το Pixel, αφού αναφέρει ότι το σύστημα διεύθυνσης θα έχει ακτίνα στροφής στα μόλις 2,6 μέτρα!

Πηγή: autotriti.gr