Ο Nick Heidfeld θα είναι αυτός που θα αντικαταστήσει τον Robert Kubica στο τιμόνι της Lotus Renault GP. Ο γερμανός πιλότος πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές της ομάδος και ήδη έχει πιάσει δουλειά για να είναι έτοιμος να συμμετάσχει στον πρώτο αγώνα του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1.

«Θα ήθελα να επέστρεφα στη Formula 1 υπό διαφορετικές συνθήκες αλλά είμαι υπερήφανος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία.» δήλωσε ο Nick Heidfeld.

«Όλα συνέβησαν τόσο γρήγορα αλλά είμαι εντυπωσιασμένος από όσα έχω δει, τις εγκαταστάσεις αλλά και την αφοσίωση των εργαζομένων στο Enstone. Πραγματικά απόλαυσα τις προηγούμενες δοκιμές στη Jerez και συνεργάστηκα πολύ καλά με τα μέλη της ομάδας που βρίσκονταν στην πίστα. Έχω καλή αίσθηση από το μονοθέσιό το οποίο περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες. Ανυπομονώ για την έναρξη της σεζόν»

O 33χρονος πιλότος έχει στο ενεργητικό του 172 αγώνες στην F1 ενώ έχει ανέβει 12 φορές στο πόντιουμ. Το ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα το έκανε το 2000 και έχει αγωνιστεί με ομάδες όπως Prost, Sauber, Jordan kai Williams.

Πηγή: autotriti.gr