Η Ferrari ανακοίνωσε τον διάδοχο της LaFerrari πριν λίγο καιρό και πρόκειται για την F80 που ξεσήκωσε ντόρο, καθώς αρκετοί οπαδοί της ιταλικής μάρκας θεώρησαν ακραίο τον νέο σχεδιασμό.

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Ferrari, Flavio Manzoni, έδωσε συνέντευξη και ξεκαθάρισε πως αν το τελικό αποτέλεσμα φάνηκε ακραίο, τότε το αρχικό σχέδιο ήταν ακόμα περισσότερο.

Ο Manzoni ξεκαθάρισε πως η εταιρεία ήθελε να αφήσει πίσω τη νοσταλγία για το παρελθόν και να προχωρήσει σε ένα φουτουριστικό σχεδιασμό που ανταποκρίνεται στο παρόν και οδηγεί προς το μέλλον.

«Η Ferrari δεν ήθελε να παρασυρθεί από μια νοσταλγική ιδέα για το παρελθόν, πόσο μάλλον να την αφήσει να διαιωνίζεται, τη στιγμή που είμαστε σε μια νέα εποχή», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, αποκάλυψε ότι η αρχική πρόθεση ήταν η F80 να κυκλοφορήσει ως μονοθέσιο και όχι διθέσιο.

«Όταν ξεκινήσαμε το έργο, αρχικά είχε διατυπωθεί η ιδέα ότι το αυτοκίνητο αυτό θα έπρεπε να είναι μονοθέσιο», είπε ο Manzoni. «Γιατί; Επειδή θέλαμε να το κάνουμε να έχει πραγματικά ακραίες αναλογίες, δηλαδή πολύ στενή καμπίνα, κτλ. Σαφώς, αυτό ήταν μια πρόκληση, αλλά με τη συνεργασία μας καταφέραμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα ενός πραγματικού μονοθέσιου, χωρίς να εγκαταλείψουμε τον χώρο των επιβατών», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ, η Ferrari φέρεται να εγκατέλειψε την ιδεά του μονοθεσίου, επειδή έχει κυκλοφορήσει την Ferrari 499P Modificata, επίσης αυτοκίνητο πίστας και μονοθέσιο.

«Γιατί κάποιος που ήδη κατέχει μια Modificata, να αγοράσει την F80 και να έχει το ίδιο αποτέλεσμα», έγραψε το δημοσίευμα.