Η Ford αναμένεται να κυκλοφορήσει ένα Shelby Bronco, το οποίο θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, όπου μεταξύ τους θα έχουν αισθητά σημαντική διαφορά στην ιπποδύναμη.

Το επίσημο όνομά του είναι Shelby Sport SUV και θα διαθέτει ατσάλινο αμάξωμα ή από ανθρακονήματα. Το νέο του πλαίσιο χαρακτηρίζεται «ιδιαίτερα σκληρό» και ανθεκτικό, ενώ το όχημα θα διαθέτει και μια επιπλέον ανάρτηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUΖΖ ο κινητήρας θα είναι V8 των 5,2 λίτρων, με την ενισχυμένη έκδοση να έχει απόδοση 760 ίππων. Αντιθέτως, η έκδοση 5.0 θεωρείται η τυπική και θα διατεθεί με ταχύτητα 500 ίππων, αισθητά χαμηλότερη από την πρώτη που είναι πιο ενισχυμένη.

Μάλιστα, η εταιρεία έβαλε τον πρώην οδηγό της F1, Romain Grosjean, να δοκιμάσει το όχημα, με τον ίδιο να δηλώνει πως «απόλαυσε πραγματικά» την οδήγηση του Shelby Sport SUV.

Το εσωτερικό του οχήματος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί πολυτελές σε σχέση με αντίστοιχα μοντέλα που κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά διαθέτει μερικές ανέσεις, όπως καθίσματα Recaro (είναι προαιρετικά), ενώ είναι επενδυμένο με δέρμα houndstooth. Επίσης, το τιμόνι έχει vintage ξύλινη στεφάνη τύπου Shelby GT350.

Η τιμή εκκίνησης είναι στα 315.000 δολάρια και μπορεί να αυξηθεί αναλόγως τις τροποποιήσεις, με το δημοσίευμα να αναφέρει ότι ο υποψήφιος οδηγός μπορεί να αλλάξει εύκολα αρκετά μέρη που επιθυμεί στο όχημα.