Η Hyundai ανακοίνωσε ότι θα κυκλοφορήσει σε crossover το Inster Cross με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο να είναι το μικρότερο που κατασκευάζει η εταιρεία, ενώ είναι μόλις και μετά βίας μεγαλύτερο από ένα Toyota iQ.

Το νέο EV αποκτά μια νέα σχάρα οροφής, ειδικούς προφυλακτήρες και αντιολισθητικές πλάκες, μαζί με ένα προαιρετικό καλάθι οροφής.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας CARBUZZ, θα διαθέτει επιλογή δύο μπαταριών 42 kWh ή 49 kWh. Η πρώτη θα αποδίδει 186 μίλια, ενώ η δεύτερη 221 μίλια. Επίσης, θα είναι εφοδιασμένο με ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων στην κανονική έκδοσή του και κινητήρα 113 ίππων στην ενισχυμένη.

Επιπλέον, το χρώμα Amazonas Green είναι αποκλειστικά διαθέσιμο για το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο μεταξύ άλλων έχει δεχθεί τροποποιήσεις στο εσωτερικό του για να είναι πιο ευρύχωρο.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστή η τιμή του, ενώ η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το τέλος του έτους, ενώ θα βγει στις αγορές που πωλείται το στάνταρ Inster, δηλαδή στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.