Γνωστή είναι πλέον η ημερομηνία κυκλοφορίας της σειράς του Netflix για τη ζωή του Άιρτον Σένα, του αείμνηστου οδηγού της Formula 1 που σκοτώθηκε την 1η Μαΐου 1994 στην πίστα της Ίμολα βυθίζοντας στο πένθος τον παγκόσμιο αθλητισμό.

Πρόκειται για μια σειρά που περιμένουν πώς και πώς οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού και ειδικά της Formula 1 και θα μπορούν να την απολαύσουν από τις 29 Νοεμβρίου, ημέρα που θα βγει στον αέρα του Netflix.

Πρόκειται για μια σειρά που θα δείξει την ιστορία του Σένα, από τους αγώνες καρτ μέχρι τους θριάμβους του και τελικά τον πρόωρο θάνατό του, με τον 30χρονο Βραζιλιάνο ηθοποιό Γκαμπριέλ Λεόνε να πρωταγωνιστεί.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, στη σειρά θα υπάρχουν -μεταξύ άλλων- και οι ρόλοι των Αλέν Προστ (μεγάλος αντίπαλος του Σένα), Νίκι Λάουντα, Νέλσον Πικέ και Ρον Ντένις (τότε επικεφαλής της McLaren), με την ανακοίνωση του Netflix να αναφέρει τα εξής…

«Η ιστορία ξεκινάει από την αρχή της αγωνιστικής καριέρας του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1 και ακολουθεί τα βήματά του από τους αγώνες καρτ στο πρωτάθλημα Formula Ford της Μ. Βρετανίας έως και το τραγικό του δυστύχημα στην Ίμολα της Ιταλίας κατά τη διάρκεια του Grand Prix Σαν Μαρίνο».