Το Kia EV9 είναι ένα πολυβραβευμένο ηλεκτρικό off-road όχημα και όχι άδικα, ενώ σε λίγους μήνες αναμένεται να γίνει ακόμα περισσότερο προσιτό προς τον κόσμο, καθώς θα πέσει η τιμή του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ το κόστος θα μειωθεί για δύο λόγους. Πρώτον, το αυτοκίνητο αναμένεται να έχει μπαταρίες αμερικανικής προέλευσης την άνοιξη, με την τιμή να υποχωρεί κάτω από 69.000 ευρώ.

Το δημοσίευμα έγραψε ότι οι μπαταρίες θα σταλούν στο εργοστάσιο στην Τζόρτζια που γίνεται η παραγωγή, ενώ ο δεύτερος λόγος για τη μείωση στην τιμή οφείλεται σε μια πρόσφατη αμερικανική νομοθετική πρωτοβουλία.

Συγκεκριμένα, επικαιροποιήθηκε νόμος για τη μείωση του πληθωρισμού που επιτρέπει τη χρηματοδοτική μίσθωση, με αποτέλεσμα η εταιρεία να διαθέτει μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων.

Σημειώνεται, ότι πέρα από τις ανέσεις που προσφέρει το Kia EV9, έχει επαινεθεί και για την μπαταρία του. Κάτω από βέλτιστες συνθήκες, το EV9 έχει μια πλήρως ηλεκτρική αυτονομία άνω των 541 χλμ, σύμφωνα με την παγκόσμια εναρμονισμένη διαδικασία δοκιμής ελαφρών οχημάτων (WLTP).

Επίσης, διαθέτει εξαιρετικά γρήγορη φόρτιση 800 volt, με αποτέλεσμα να μπορεί να ανακτήσει έως και 239 χλμ σε αυτονομία μετά από μόλις 15 λεπτά φόρτισης.