Ένα από τα πιο σκληρά Ράλι Ακρόπολις είναι το φετινό και αυτό αποδεικνύεται τόσο από τις εγκαταλείψεις, όσο και από τις συνεχείς εναλλαγές των πληρωμάτων στις τρεις πρώτες θέσεις.

Μεσημέρι Σαββάτου 7/9 και μετά την 9η (από 15) ειδική διαδρομή, η πρώτη θέση έχει και πάλι νέο κάτοικο, τον Βέλγο διεκδικητή του φετινού τίτλου Τιερί Νεβίλ, ο οποίος οδηγεί Hyundai i20. Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο μέχρι την προηγούμενη ειδική πρώτος, ο Ισπανός Ντάνι Σόρντο με ίδιο αυτοκίνητο, ο οποίος πριν προλάβει να χαρεί στην πρωτοκαθεδρία του αγώνα, είχε ένα κλαταρισμένο ελαστικό που όχι μόνο τον έριξε δεύτερο, αλλά δημιούργησε πρόβλημα στην αεροδυναμική του Hyundai και στην στεγανότητά του από τη σκόνη. Έτσι και με δεδομένο ότι, δεν υπάρχει σέρβις μέχρι την βραδινή ανασυγκρότηση στη Λαμία, ο Σόρντο θα είναι δύσκολο να αντέξει οδηγώντας μέσα σε αποπνικτική ατμόσφαιρα την επίθεση που θα εξαπολύσει ο Γάλλος Σεμπαστιάν Οζιέ (Toyota Yaris) στην προσπάθεια να καλύψει το χαμένο έδαφος εξ αιτίας του σπασμένου τούρμπο που τον έριξε χθες από την πρώτη στην 4η θέση.

Το ίδιο θα προσπαθήσει και ο τρίτος οδηγός της Hyundai, ο Εσθονός Όϊτ Τάνακ, που ξεκίνησε σήμερα στην πρώτη θέση της γενικής, αλλά δύο απανωτά κλαταρίσματα τον έριξαν στην 4η θέση και μείωσαν την χαρά της Hyundai που πανηγύριζε χθες μετά το 1-2-3 των αυτοκινήτων της, ενθυμούμενη τον θρίαμβο του 2022.

Όσον αφορά την κατηγορία WRC2, μια από τα ίδια. Μετά το λάστιχο που έριξε πίσω τον Γάλλο Γιοχάν Ροσέλ (Citroen C3), o Φιλανδός Σάμι Παγιάρι (Toyota Yaris) βρίσκεται στην πρώτη θέση, ακολουθούμενος (26.1΄΄ πίσω) από τον Εσθονό Ρόμπερτ Βίρβς (Skoda Fabia), αλλά ο Ροσέλ δείχνει να ανακάμπτει και ακολουθεί 3ος σε απόσταση 52.4΄΄ από τον Παγιάρι. Χαρακτηριστικό της μάχης στην κατηγορία, είναι το ότι τα τρία πληρώματα βρίσκονται στις θέσεις 5-6-7 της γενικής κατάταξης.

Τέλος, στο «στρατόπεδο» των Ελλήνων, αρχηγός είναι ο Παναγιώτης Ρουστέμης (Skoda Fabia) στην 15η θέση της γενικής, αφήνοντας πίσω του τον Ιορδάνη Σερδερίδη παρά το ότι ο δεύτερος οδηγεί αυτοκίνητο ανώτερης κατηγορίας (Ford Puma Rally1). Τρίτος Έλληνας (28ος στην γενική) είναι ο Νώντας Καρανικόλας με Ford Fiesta Rally 3, ενώ στην κατηγορία Rally4 προηγείται ο Σάββας Λευκαδίτης (Peugeot 208) στην 56η θέση της γενικής από τα 64 αυτοκίνητα που συνεχίζουν.

Η συνέχεια έχει δυο σκληρές χωμάτινες ειδικές διαδρομές (Λουτράκι και Άγιοι Θεόδωροι2), με την αυλαία της ημέρας να πέφτει πανηγυρικά στις 21:05 στο ΣΕΑ Σείριος με την υπερειδική και 12η ειδική του αγώνα που θα καλύψει ζωντανά και η τηλεόραση της ΕΤ3. Στον Σείριο αναμένεται πλήθος κόσμου (ελεύθερη είσοδος) που δεν αποκλείεται να απολαύσουν την «μητέρα των μαχών» καθώς το βράδυ του Σαββάτου στα πρώτα πληρώματα της κατάταξης αποδίδονται οι περισσότεροι βαθμοί του αγώνα (18 ο πρώτος και στη συνέχεια πτωτικά μέχρι τον 10ο).

Ο «αγώνας των θεών» ολοκληρώνεται αύριο Κυριακή 8/9 με τρεις ειδικές διαδρομές στο Καλλίδρομο (Οινοχώρι και Ελευθεροχώρι Ι & ΙΙ) με την τελευταία να δίνει επιπλέον βαθμούς στα 5 πρώτα πληρώματα.

Όλα αυτά βέβαια υπό το κράτος της αβεβαιότητας, καθώς το Ακρόπολις για μια ακόμα φορά «αγνοεί» τα προγνωστικά και τα φαβορί, στοιχείο που το κάνει ένα από τους καλύτερους αγώνες του WRC.

Περισσότερα στο www.acropolisrally.gr στην Cosmote, την ΕΤ3 και τον Λαμία FM1 96,2 (www.lamiafm1.gr) που καλύπτουν τον αγώνα μέτρο προς μέτρο.