Ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης 4/9 οι αναγνωρίσεις των 72 πληρωμάτων που συμμετέχουν στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις και το συμπέρασμα από τις δηλώσεις των παγκόσμιων ράλιμεν παραμένει αυτό που έκανε τον ελληνικό αγώνα διάσημο στο παγκόσμιο στερέωμα του μηχανοκίνητου αθλητισμού από το 1953 που ξεκίνησε η ιστορική του διαδρομή.

Το Ράλλυ Ακρόπολις είτε με 300, είτε με 3.000 χιλιόμετρα είναι ένας σκληρός αγώνας που απειλεί ανά πάσα στιγμή τα ελαστικά με κλατάρισμα, «ξεκαρφώνει» τα αμαξώματα και εξουθενώνει τους οδηγούς. 

Επιβεβαίωση των παραπάνω αποτελούν οι δηλώσεις των οδηγών μετά το πέρας των αναγνωρίσεων στις 15 ειδικές διαδρομές. Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών, λίγο πριν την πρώτη πραγματική επαφή τους με τις συνθήκες του αγώνα, που θα ξεκινήσει αύριο στις 09:01, με το Shakedown, είναι οι εξής:

  • Thierry NEUVILLE / Martijn WYDAEGHE

«Οι ειδικές είναι πολύ σκληρές, παντού έχει πέτρες. Θα είναι δύσκολο για τα αυτοκίνητα και τα ελαστικά. Γενικά οι διαδρομές είναι πιο κλειστές σε σχέση με το παρελθόν, στοιχείο που θα αποτελέσει μία πρόκληση για εμάς. Περιμένω ότι θα είναι πιο δύσκολος και απαιτητικός αγώνας σε σχέση με πέρυσι».

  • Sébastien OGIER / Vincent LANDAIS

«Ειλικρινά, δεν έχω δει άλλη εκδοχή του Ράλλυ Ακρόπολις που να είναι τόσο σκληρή! Οι συνθήκες είναι κακές, όσον αφορά το οδόστρωμα. Θα είναι ένα δύσκολο τριήμερο για όλους».

  • Ott TÄNAK / Martin JÄRVEOJA

«Τουλάχιστον φέτος οι ειδικές είναι στεγνές! Ο αγώνας είναι πιο αργός σε σχέση με πέρυσι. Υπάρχουν πολλές πέτρες στο δρόμο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε στην Ελλάδα».

  • Elfyn EVANS / Scott MARTIN

«Οι συνθήκες είναι δύσκολες. Πιθανότατα είναι το πιο σκληρό Ακρόπολις που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Αναμφίβολα θα είναι ένα δύσκολο τριήμερο».

  • Adrien FOURMAUX / Alexandre CORIA

«Μία βασική διαφορά είναι πως φέτος οι διαδρομές είναι στεγνές. Οι ειδικές είναι στενές και απαιτητικές αλλά και σκληρές. Υπάρχουν κάποιες νέες ε.δ. και συνολικά ο αγώνας είναι πιο αργός σε σχέση με πέρυσι. Σίγουρα, είναι πιο σκληρός σε σχέση με την Πορτογαλία και τη Σαρδηνία, και σε κάποια σημεία και από το Σαφάρι»!

  • Takamoto KATSUTA / Aaron JOHNSTON

«O αγώνας είναι σαφώς πιο σκληρός σε σχέση με το παρελθόν. Οι συνθήκες δεν είναι ιδανικές. Στη δική μας περίπτωση θα έχουμε ένα πλεονέκτημα με τη σειρά εκκίνησης, αλλά θα υπάρχουν και πολλές πέτρες στο δρόμο. Θα δούμε».

  • Daniel SORDO / Cándido CARRERA

«Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες! Υπάρχει πολύ μπόσικο χώμα και πέτρες. Οι ειδικές είναι πολύ σκληρές και σε κακή κατάσταση».

  • Grégoire MUNSTER / Louis LOUKA

«O αγώνας θα είναι πολύ δύσκολος. Οι ειδικές της Παρασκευής είναι ΟΚ, αλλά αυτές του Σαββάτου και της Κυριακής είναι πολύ σκληρές».

  • Jourdan SERDERIDIS / Frédéric MICLOTTE

«Η πρώτη μεγάλη διαφορά φέτος είναι ότι οι ειδικές θα είναι στεγνές, αλλά και πολύ σκληρές. Αυτό είναι καλό για εμάς, αφού οδηγούμε ένα αυτοκίνητο με μεγάλη αντοχή. Όμως, θα πρέπει να προσέξουμε για κλαταρίσματα».

  • Sami PAJARI / Enni MÄLKÖNEN

«Είναι ένα κανονικό Ακρόπολις! Κάποιες ειδικές είναι γνωστές, άλλες καινούργιες, αλλά ο αγώνας παραμένει το ίδιο σκληρός».

  • Yohan ROSSEL / Florian BARRAL

«Πραγματικό Ακρόπολις! Οι ειδικές είναι στενές και σκληρές. Επίσης, είναι η πρώτη φορά που αγωνίζομαι εδώ και οι διαδρομές θα είναι τελείως στεγνές. Θα είναι ένας απαιτητικός αγώνας».

  • Lauri JOONA / Ville MANNISENMÄKI

«Έχουμε αγωνιστεί δύο φορές εδώ στο παρελθόν, αλλά νομίζω ότι φέτος οι ειδικές είναι πιο σκληρές. Μου αρέσουν οι διαδρομές, αλλά σίγουρα θα είναι μία μεγάλη πρόκληση για όλους».

  • Nikolay GRYAZIN / Konstantin ALEKSANDROV

«Οι ειδικές είναι πιο σκληρές σε σχέση με πέρυσι. Θα είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες για τα ελαστικά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην ταχύτητά μας, αλλά και να προσπαθήσουμε να προφυλάξουμε το αυτοκίνητο».

Αύριο πρωί στις 09:00 ξεκινούν οι πρώτοι πυροβολισμοί στη διαδρομή της Λυγαριάς δίπλα στη Λαμία, όπου τα πληρώματα θα κάνουν τις τελευταίες ρυθμίσεις στα αυτοκίνητά τους, ενώ στις 19:00 στον χώρο της Π.Ε. Λαμίας θα γίνει η πανηγυρική εκκίνηση του αγώνα.