Οι αναβιώσεις κλασικών αυτοκινήτων είναι δημοφιλείς και η Jaguar εισακούοντας τις επιθυμίες του κοινού αναβίωσε την ιστορική Jaguar XK120 με διπλάσια ισχύ και χωρίς να χάσει τη φινέτσα της.

Το κλασσικό όχημα ονομάστηκε European GT και ανήκει στην ευρωπαϊκή συλλογή της εταιρείας, ενώ έρχεται ενισχυμένο για να ανταποκρίνεται στα σύγχρονα πρακτικά ζητήματα, χωρίς να απορρίπτει το παρελθόν του, έγραψε δημοσίευμα του CARBUZZ.

Αρχικά, είναι φαρδύτερο και φέρει οροφή μικρότερη κατά 6,35 εκατοστά, ενώ στο εσωτερικό το ταμπλό έχει εκσυγχρονιστεί. Ωστόσο, δεν έχει απολέσει τις ανέσεις που προσέφερε, αλλά και την ομορφιά του, με κάθε ραφή και βελονιά να είναι τόσο τέλεια όσο και το αμάξωμα.

Ύστερα, ο κινητήρας του είναι ριζικά ενισχυμένος, καθώς το αμάξι όταν κυκλοφόρησε το 1949 ήταν το πιο γρήγορο στον κόσμο με ταχύτητα 160 ίππων, αριθμό εξωπραγματικό για την τότε εποχή.

Σήμερα λοιπόν, διαθέτει μεταγενέστερο straight-six κινητήρα 3,8 λίτρων που επανασχεδιάστηκε με αλουμίνιο για να εξοικονομεί περίπου 30% σε βάρος. Επίσης, η ηλεκτρονική ανάφλεξη, το drive-by-wire γκάζι και μια χειροποίητη εξάτμιση από ανοξείδωτο ατσάλι αποτελούν μέρος του πακέτου, ενώ η κόκκινη γραμμή είναι σταθερά στις 7.000 στροφές ανά λεπτό. Ο κινητήρας θα μπορεί να αποδίδει στάνταρ 300 ίππους και 280 lb-ft ροπής, ενώ η προδιαγραφή Fast Road αυξάνει την απόδοση σε 360 ίππους και 318 lb-ft.

Το αμάξι όταν ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2022 κόστιζε 653.000 ευρώ, αλλά με βάση το δημοσίευμα του CARBUZZ οι υποψήφιοι ιδιοκτήτες θα πρέπει να βάλουν τώρα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη αν θελήσουν να το αποκτήσουν.