Η βρετανική εταιρεία Ariel ανακοίνωσε το E-Nomad, μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του νέου off-roader Nomad 2, ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα μπορεί να φορτίσει την μπαταρία του σχεδόν σε μισή ώρα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ, ο διευθυντής της Ariel, Simon Saunders, ανακοίνωσε ότι η τιμή δεν έχει οριστεί επίσημα και υπολογίζεται να είναι περίπου 13.200 δολάρια ακριβότερο από το Nomad 2 που κοστίζει 89.455 δολάρια.

Το καινούργιο μοντέλο αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2026 και φέρει έναν ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο στο πίσω μέρος, με μια μπαταρία 41 kWh. ΤοE-Nomad θα μπορεί να αποδίδει 281 ίππους και 361 lb-ft ροπής, ενώ θα αγγίζει τα 0-100 km/h σε μόλις 3,4 δευτερόλεπτα.

Επίσης, αναμένεται να είναι αρκετά ελαφρύ, καθώς θα διαθέτει αμάξωμα από βιοσύνθετα υλικά με φυσικές ίνες, το οποίο δεν είναι μόνο φιλικό προς το περιβάλλον, αλλά διατηρεί και το βάρος σε χαμηλά επίπεδα. Ταυτόχρονα, το συγκεκριμένο υλικό «ενισχύει την αεροδυναμική απόδοση», επιτρέποντας μια εμβέλεια 150 μιλίων.

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά του πλεονεκτήματα είναι η μπαταρία που αναπτύχθηκε από τη Rockfort Engineering. Η συγκεκριμένη μπαταρία αποτελείται από προσαρμόσιμες μονάδες Pegasus V3 που χρησιμοποιούν κυψέλες ιόντων λιθίου. Μάλιστα, φέρει συστήματα ψύξης και θέρμανσης για να διατηρείται στην ιδανική θερμοκρασία.

Επιπλέον, μπορεί να αναπληρωθεί η ενέργειά της με γρήγορη φόρτιση. Σύμφωνα με την Ariel, η μπαταρία μπορεί να φορτίσει από το 20% στο 80% μέσα σε 25 λεπτά, με την πλήρης φόρτιση να επιτυγχάνεται σε περίπου μισή ώρα. Αυτό οφείλεται και στο νέο σύστημα Power Delivery Management (PDM) που διαχειρίζεται το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, το οποίο θα ελαχιστοποιεί την αποφόρτιση της μπαταρίας όταν το όχημα δεν χρησιμοποιείται.

Το Ariel E-Nomad Off-Roader φαίνεται μια δελεαστική επιλογή για το κοινό στο οποίο απευθύνεται και το μόνο που μένει είναι να βγει στην αγορά, κάτι που υπολογίζεται το 2026.