Η Hyundai έχει επενδύσει σημαντικά στην ηλεκτροκίνηση και πλέον σκοπεύει να επεκτείνει την ηλεκτροκίνητη γκάμα της, προσθέτοντας νέα μοντέλα και μάλιστα υβριδικά.

Στην τελευταία έκθεση των πωλήσεων της, η αυτοκινητοβιομηχανία ανέφερε αύξηση των πωλήσεων των Elantra Hybrid, Tucson Hybrid και Santa Fe Hybrid κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024. Συνολικά, η θετική επίδοση των πωλήσεων της εταιρείας μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή ζήτηση για τα SUV και τα υβριδικά οχήματά της, την οποία η αυτοκινητοβιομηχανία επιδιώκει τώρα να αξιοποιήσει.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBUZZ, η επένδυση στην ηλεκτροκίνητη γκάμα θα αφορά κυρίως τις ΗΠΑ, ειδικά από τη στιγμή που μπορεί να εκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμο και να αλλάξει την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση Μπάιντεν επέβαλε σημαντικούς περιουρισμούς στα συμβατικά οχήματα, προωθόντας μια πιο πράσινη μετάβαση. Εντούτοις, ο Τραμπ φέρεται να θέλει να καταργήσει αυτούς τους νόμους, ώστε να οφελήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες που δεν αξιοποιοούν τις νέες τεχνολογίες.

Ο ο οικονομικός διευθυντής της Hyundai, Lee Seung Jo, δήλωσε πως η εταιρεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις και ότι ετοιμάζεται επέκταση της υβριδικής γκάμας της, σε περίπτωση που αλλάξει η νομοθεσία αν εκλεγεί ο Τραμπ.

Σημειώνεται, ότι η τρέχουσα υβριδική γκάμα της Hyundai στις ΗΠΑ αποτελείται από πέντε μοντέλα, ενώ υπάρχουν plug-in υβριδικές εκδόσεις των Tucson και Santa Fe.