Οι υπηρεσίες leasing αυτοκινήτου κερδίζουν όλο και περισσότερο τις προτιμήσεις των καταναλωτών και αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Στην Ελλάδα, το 11% των ετήσιων ταξινομήσεων αφορά τον στόλο εταιρειών leasing, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Γαλλία είναι μεγαλύτερο του 50%. Στη διάρκεια των τελευταίων ετών το leasing εδραιώθηκε στη συνείδηση των καταναλωτών ως μια έξυπνη και ευέλικτη επιλογή που δεν απευθύνεται σε λίγους ή μόνο σε εταιρείες. 

Τα προνόμια της μακροχρόνιας μίσθωσης είναι λίγο-πολύ γνωστά. Αν ωστόσο βρίσκεσαι στην αναζήτηση του επόμενου αυτοκινήτου σου, ας τα αναφέρουμε συνοπτικά εδώ: με το leasing ξεχνάς τα κόστη για τη συντήρηση και το service του αυτοκινήτου, για την αλλαγή ελαστικών, της οδικής βοήθειας και της ασφάλισης του αυτοκινήτου, ενώ σε περίπτωση ζημιάς ή βλάβης δικαιούσαι αυτοκίνητο αντικατάστασης.

Leasing αυτοκινήτου: Η βιώσιμη μετακίνηση είναι το κλειδί

Δεν είναι όμως μόνο η αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών ο μοναδικός λόγος για τον όποιο το leasing θα κερδίζει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη τους στο άμεσο μέλλον. Το στοίχημα της βιωσιμότητας στην κινητικότητα σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις και τα μέτρα της ΕΕ για ριζική μείωση των εκπομπών ρύπων από τα αυτοκίνητα, αναδεικνύει το leasing αυτοκινήτων ως μια απλή και ευφυή λύση, τόσο για ιδιώτες όσο και επαγγελματίες, η οποία ανταποκρίνεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες για μετακίνηση στις σύγχρονες πόλεις. Υπενθυμίζεται πως με απόφαση της ΕΕ από το 2035 δεν θα πωλούνται νέα αυτοκίνητα με κινητήρα βενζίνης/ντίζελ. Παράλληλα, και προκειμένου να ενισχυθεί η χρήση ηλεκτροκίνητων και υβριδικών οχημάτων, ο στόχος μείωσης των εκπομπών CO2 έχει τεθεί στο 55% έως το 2030

Πώς να βρεις τον κατάλληλο πάροχο leasing

Μέσα σε ένα τέτοιο πλαίσιο, η επιλογή του κατάλληλου παρόχου είναι κρίσιμη. Καθώς οι κοινωνίες επενδύουν σε ένα πράσινο μέλλον, χρειάζεσαι μια εταιρεία η οποία πράγματι ανοίγει τον δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση. H Ayvens γεννήθηκε όταν η ALD Automotive και η LeasePlan, δύο κορυφαίες εταιρείες στον παγκόσμιο χάρτη του κλάδου τους, ένωσαν τις δυνάμεις τους και δημιούργησαν τον κορυφαίο παγκόσμιο πάροχο βιώσιμης κινητικότητας. 

Στόχος της Ayvens είναι να ηγηθεί της κρίσιμης μετάβασης στην κινητικότητα χαμηλών και μηδενικών ρύπων και έτσι να καταστεί δυνατή η υιοθέτηση της βιώσιμης κινητικότητας σε μεγάλη κλίμακα. Εφόσον το leasing είναι το μέλλον, γιατί να μην εμπιστευτείς εκείνους που ήδη διαμορφώνουν τις τάσεις για το μέλλον της κινητικότητας; 

Leasing αυτοκινήτου: Τι πρέπει να προσέξεις

Η άνοδος της ηλεκτροκίνησης καθώς και η ολοένα και αυξανόμενη ευαισθησία των πολιτών για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, μεταβάλλει ριζικά τις καθημερινές μας ανάγκες στη μετακίνηση. Χρειαζόμαστε ευελιξία, καθώς διαφοροποιούνται οι προτεραιότητες μας σε  μικρά χρονικά διαστήματα. Δεν υπάρχει πλέον ένα -και μοναδικό- ιδανικό αυτοκίνητο, αλλά πολλά, τα οποία τα χρειαζόμαστε για συγκεκριμένες περιόδους της ζωής μας. 

Σκέψου τα κριτήρια με τα οποία έχεις επιλέξει μέχρι τώρα το εκάστοτε νέο σου αυτοκίνητο. Μόλις πήρες το δίπλωμα ήθελες ένα μικρό αυτοκίνητο πόλης, στο οποίο δεν έκανες ποτέ μικτή ασφάλιση κι ας το μετάνιωσες μετά, όπως τότε που αποφάσισες να το πας στο χωματόδρομο για τις Βάτσες στην Αστυπάλαια. Τη βουτιά στα δροσερά νερά την απόλαυσες, δεν ίσχυσε όμως το ίδιο με τη βουτιά που έκανε το χέρι σου στα βάθη της τσέπης σου για εκείνο το «γκντουπ» που άκουσες καθώς ανηφόριζες από την παραλία. Έπειτα, ήθελες μια αναβαθμισμένη οδηγική εμπειρία και ένα αντίστοιχο ποιοτικά after sales service. Και κάπως έτσι απέκτησες το αγαπημένο σου hatchback, το οποίο, θέλοντας και μη, έγινε και λίγο «επαγγελματικό», κάθε φορά που χρειαζόταν να τρέξεις για τις υποχρεώσεις προς τους πελάτες σου. Όταν πλέον ήταν απαραίτητο να μετακινείστε τουλάχιστον τρεις με το αυτοκίνητο, η λύση ήταν μονόδρομος: υβριδικό SUV με το αυτοκόλλητο Baby on Board κολλημένο στο πίσω μέρος.

Αυτό που έχει αλλάξει σήμερα σε σχέση με το παρελθόν είναι η ταχύτητα με την οποία μεταβάλλονται όλα τα παραπάνω. Δεν χρειάζεσαι πλέον ένα αυτοκίνητο για δέκα χρόνια, όπως έλεγε ο «άγραφος κανόνας». Το leasing σου προσφέρει ευελιξία, αλλά και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσεις εύκολα το επόμενο βήμα στη μετακίνησή σου.

Δες λοιπόν πώς διαφοροποιείται η Αyvens σε τρεις βασικούς άξονες που καθορίζουν την επιλογή παρόχου υπηρεσιών leasing. Πρώτον, δίνει έμφαση στην τεχνολογική καινοτομία και βιωσιμότητα. Οι επιλογές που προσφέρει βρίσκονται στην αιχμή των εξελίξεων και εσύ θα βρίσκεσαι στο μέλλον της κινητικότητας πριν καν αυτό έρθει! Δεύτερον, προσαρμόζεται στα δικά σου «θέλω» μέσα από εξατομικευμένες και προσωποποιημένες λύσεις. Η εξυπηρέτηση πελατών της Αyvens δεν θα σε «κρεμάσει» ποτέ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι όσοι την εμπιστεύονται μένουν μαζί της για χρόνια. Τρίτον, δεν θα γινόταν ένας πάροχος υπηρεσιών leasing που θέτει σε κίνηση έναν καλύτερο κόσμο να έμενε στάσιμος. Η Ayvens αναζητά τη διαρκή βελτίωση, την εξέλιξη, την καινοτομία και την αριστεία.

Το leasing αυτοκινήτου είναι για όλους

Ναι, ίσως να σκέφτεσαι ότι τα παραπάνω αφορούν κυρίως επαγγελματίες ή λίγους ιδιώτες. Κι όμως όχι. Τα πελατολόγιο της Ayvens περιλαμβάνει από μεγάλες εταιρείες μέχρι ιδιώτες, προσφέροντας σε όλους ολοκληρωμένες υπηρεσίες μίσθωσης, ευέλικτες συνδρομητικές υπηρεσίες, υπηρεσίες διαχείρισης στόλου και λύσεις κινητικότητας. 

Καθώς προωθείται όλη αυτή η αλλαγή του παραδείγματος στις μεταφορές και τον τρόπο που μετακινούμαστε, θα καταδειχθεί ότι ένα αυτοκίνητο δεν αρκεί ώστε η βιώσιμη κινητικότητα να γίνει πράξη. Από την άλλη, η οικολογική ευθύνη, μας υπαγορεύει να σπάσουμε το στερεότυπο ότι «το αυτοκίνητο μόνο το αγοράζουμε». 

Οδηγούμε όταν πρέπει, το αυτοκίνητο που πρέπει και για όσο πρέπει. Με την Αyvens μπορείς να το πετύχεις.