Η Hyundai παρουσίασε το Inster, το νέο της ηλεκτρικό όχημα και σύμφωνα με τις περιγραφές είναι το αμάξι «που ονειρεύεται ένας μοντέρνος αστός» που είναι «οικολογικά ευαισθητοποιημένος».

Το αμάξι θα διατίθεται σε τιμή 22.000 δολαρίων και στοχεύει να στρέψει τους ανθρώπους στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Επίσης, θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις, με την πρώτη να αποδίδει 96 ίππους, ενώ η δεύτερη 113 ίππους.

Η ροπή στρέψης εκτιμάται στα 108 lb-ft και για τις δύο παραλλαγές, ενώ ό,τι στερείται το ηλεκτρικό δίδυμο σε απόλυτη ισχύ, το αναπληρώνει σε απόδοση και εμβέλεια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CARBYZZ η εκτιμώμενη κατά WLTP απόδοση του Inster είναι 15,3 kWh/100 km (13,9 MPGe). Η αναμενόμενη αυτονομία του είναι 186 μίλια για το βασικό μοντέλο και 221 μίλια για το μοντέλο Long-Range (με τροχούς 15 ιντσών). Όταν συνδεθεί σε σταθμό φόρτισης DC 120 kW, το Inster μπορεί να αναπληρώσει την μπαταρία του από 10-80% σε 30 λεπτά.

Επιπλέον, μοιράζεται τα βασικά χαρακτηριστικά του με το Casper με κινητήρα εσωτερικής καύσης, ενώ διαφοροποιείται με τη funky εμφάνιση του. Μάλιστα, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν μια μαύρη οροφή με αντίθεση και χαλύβδινες ζάντες 15 ιντσών ή ζάντες αλουμινίου 15 ή 17 ιντσών.

Στο εσωτερικό, το αυτοκίνητο περιέχει ένα ψηφιακό σύμπλεγμα 10,25 ιντσών και μια οθόνη αφής infotainment 10,25 ιντσών με δορυφορική πλοήγηση. Ένας ασύρματος φορτιστής είναι ενσωματωμένος στην κεντρική κονσόλα για τη μεγιστοποίηση του χώρου, ενώ η Hyundai λέει ότι όλα τα καθίσματα (ακόμη και το κάθισμα του οδηγού) μπορούν να αναδιπλωθούν, καθιστώντας το Inster ένα ευέλικτο και πρακτικό αυτοκίνητο.

Το Inster πρώτα θα κυκλοφορήσει στη Νότια Κορέα και στη συνέχεια στις αγορές της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και μετά στην Ευρώπη, ενώ δεν έχει ανακοινωθεί κάτι για τις ΗΠΑ.