Η αντιπροσωπεία της Mercedes στην Ελλάδα παρουσίασε την περασμένη εβδομάδα τις νέες πολυθέσιες λιμουζίνες V-Class & EQV. Πρόκειται για υψηλού επιπέδου επιβατικά οχήματα με υψηλής αισθητικής εσωτερικό και πλήθος τεχνολογικών καινοτομιών, ιδανικά για «V.I.P.» μεταφορές.

Η ανανεωμένη εμφάνιση των δυο μοντέλων χαρακτηρίζεται από την επιβλητική μάσκα (ανάλογα με τον εξοπλισμό, διαθέτει μια κρυφή φωτεινή λωρίδα LED) και τον σπορ προφυλακτήρα. που εμπνέει δυναμισμό. 

Στην πιο ακριβή έκδοση (Exlusive), η V-Class διαθέτει κάθετα τοποθετημένο στο καπό το θρυλικό αστέρι της μάρκας και (ανάλογα τον εξοπλισμό) προβολείς Multibeam LED με προσαρμοζόμενες δέσμες φωτός. Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από μια διακοσμητική λωρίδα χρωμίου που γράφει Mercedes-Benz, τα νέας σχεδίασης φωτιστικά LED και ένα εντυπωσιακό προφυλακτήρα. Το σύνολο της εμφάνισης, συμπληρώνεται με τις νέες, αεροδυναμικά σχεδιασμένες ζάντες αλουμινίου 17, 18 ή 19 ιντσών, αλλά και πέντε νέα χρώματα βαφής.

Στο αναβαθμισμένης εμφάνισης εσωτερικό δεσπόζουσα θέση κατέχει η οθόνη αφής 12,3 ιντσών, τους νέους αεραγωγούς και το πολυλειτουργικό τιμόνι με αναγνώριση επαφής των χεριών. Επίσης (ανάλογα την έκδοση), διατίθεται την Keyless λειτουργία πρόσβασης και εκκίνησης , θερμαινόμενο τιμόνι και κρυφός φωτισμός στο χώρο των πίσω επιβατών. 

Οι πλευρικές, εκατέρωθεν συρόμενες πόρτες των V-Class και EQV, διευκολύνουν την πρόσβαση των επιβατών, ενώ με το νέο MBUX, οι οδηγοί τους εκμεταλλεύονται πρόσθετες λειτουργίες, όπως το streaming μουσικής, το σύστημα ελέγχου ανέσεων Energizing και την πλοήγηση με επαυξημένη πραγματικότητα.

Κινητήρια συστήματα

Η νέα Mercedes-Benz V-Class διατίθεται με επιλογές τριών 2λιτρων diesel και ενός 2λιτρου κινητήρα βενζίνης,που συνδυάζονται αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 9G-Tronic. 

Ο βασικός diesel κινητήρας αποδίδει 163 ίππους και 380 Nm ροπής, καταναλώνει 6,9-8,6 λτ./100 χλμ. και εκπέμπει 182-225 γρ./χλμ. CO2. 

Ακολουθεί ο diesel με ισχύ 190 ίππους και 440 Nm, ενώ ο κορυφαίος diesel αποδίδει 237 ίππους και τα 500 Nm ροπής. 

Με τη σειρά του ο βενζινοκινητήρας έχει ισχύ 231 ίππους και ροπή 370 Nm, κατανάλωση 8,9-11,3 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 204-257 γρ./χλμ. 

Η αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Benz EQV κινείται με ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων και ροπής 365 Nm, ενώ διατίθεται με δύο επιλογές μπαταριών, μια 60 kWh με αυτονομία έως 247 χλμ. και μια 90 kWh με αυτονομία έως 365 χλμ.

Όλες οι εκδόσεις διαθέτουν ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Εκδόσεις

Η Mercedes V-Class πωλείται σε 3 εκδόσεις (Style, Avantgarde & Exlusive) αλλά και δύο πακέτα εξοπλισμού (AMG Line και Night), ενώ διατίθεται σε 3 μήκη αμαξώματος (Compact, Long και Extra Long). Αντίστοιχα η EQV διατίθεται σε 2 μήκη αμαξώματος, ενώ και τα δυο μοντέλα μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 8 άτομα συμπεριλαμβανομένου του οδηγού.