Όσο πλησιάζει η πρεμιέρα του μικρότερου SUV της Audi με τον κωδικό Q3, τόσο τα στοιχεία που διαρρέουν αυξάνονται. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι το νέο αυτοκίνητο που θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Μαρτορέλ της Ισπανίας θα φέρει αρχικά τρία μηχανικά σύνολα μεταξύ 170 και 211 ίππων.

Πηγές μέσα από το εργοστάσιο της Audi αναφέρουν ότι το αυτοκίνητο θα είναι στις εκθέσεις της Audi έως το φθινόπωρο του 2011, και πιο συγκεκριμένα μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου, ανάλογα με την αγορά. Οι διαρροές προχωρούν και στην αναφορά μηχανικών συνόλων, που αρχικά τουλάχιστον θα περιορίζονται σε τρία.

Πρόκειται για μια έκδοση πετρελαίου στα 2,0 λίτρα με την απόδοση στους 170 ίππους, αυτόματο κιβώτιο S-Tronic και ρύπους CO2 στα 158 γρ./χιλιόμετρο. Η συνέχεια δίνεται με δύο σύνολα βενζίνης στα 2,0 λίτρα (TFSI) και την ιπποδύναμη στους 170 και 211 ίππους αντίστοιχα. Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρχει εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο (ρύποι CO2 στα 172 γρ./χιλιόμετρο), ενώ η δεύτερη θα διατίθεται με αυτόματο S-Tronic (ρύποι CO2 στα 184 γρ./χιλιόμετρο). Τέλος, το μοντέλο θα βασίζεται στο VW Tiguan ενώ σχεδιαστικά θα φέρει έντονα στο πρωτότυπο που παρουσίασε η Audi το 2007 στην έκθεση της Σαγκάης (φωτογραφία).

Πηγή: autotriti.gr