«Ανέφικτο στόχο» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ  την επίτευξη μιας συνολικής ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστίνιους ενώ εκτίμησε πως δεν υπάρχει κανένας «καλός λόγος» να συνεχιστεί το πάγωμα του εποικισμού.

Δεν θα υπάρξουν «άλλες μονομερείς χειρονομίες καλής θέλησης» προς την παλαιστινιακή κυβέρνηση, διαμήνυσε ο Άβιγκντορ Λίμπερμαν, προσθέτοντας πως η ισραηλινή κυβέρνηση «κήρυξε μονομερώς το πάγωμα και το μόνο που προσέφερε αυτό ήταν κατηγορίες από τους Παλαιστίνιους».

Η ισραηλινή κυβέρνηση πρόκειται να λάβει τις αποφάσεις της πριν από τις 26 Σεπτεμβρίου σε ο,τι αφορά την ανανέωση του παγώματος της εποικισμού στη Δυτική Όχθη που ισχύει σήμερα. Ωστόσο το μορατόριουμ των 10 μηνών που είχε εγκριθεί τον περασμένο Νοέμβριο δεν περιελάμβανε την ανέγερση δημοσίων κτιρίων, την Ανατολική Ιερουσαλήμ και τα σχέδια που είχαν εγκριθεί πριν από τη συμφωνία για το μορατόριουμ αυτό.

«Είμαστε πρόθυμοι να συζητήσουμε ο,τιδήποτε, αλλά δεν θα υπάρξουν άλλες μονομερείς χειρονομίες καλής θέλησης. Δεν θα συμφωνήσουμε σε οποιοδήποτε πάγωμα του εποικισμού – ούτε για έξι μήνες, ούτε για τρεις μήνες, ούτε για ένα λεπτό», είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών.