Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε σήμερα  7 περιοχές ο Ρώσος πρόεδρος  λόγω των πυρκαγιών σε δασικές εκτάσεις, οι οποίες προκλήθηκαν από το χειρότερο κύμα καύσωνα εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα.

Πρόκειται για τις δημοκρατίες του Μάρι Ελ και της Μορδοβίας και τις περιοχές του Βλαντίμιρ, του Βορόνεζ, της Μόσχας, του Νίζνι-Νόβγκοροντ και του Ριαζάν.

Το διάταγμα αυτό αποσκοπεί να περιορίσει την πρόσβαση σε ζώνες όπου η ανθρώπινη δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει νέες εστίες πυρκαγιάς. Αυξάνει επίσης τις πιθανότητες να υπάρξει προσφυγή στις ένοπλες δυνάμεις για την κατάσβεση πυρκαγιών.

Στις επτά αυτές περιοχές μαίνονται εδώ και πολλές ημέρες μεγάλες πυρκαγιές, οι οποίες έχουν καταστρέψει πολλά χωριά και έχουν προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 34 ανθρώπων.

Στο μεταξύ και ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στους κυβερνήτες των περιοχών που μαστίζονται από τις πυρκαγιές να του υποβάλλουν άμεσα ένα πρόγραμμα για την ανοικοδόμηση κάθε σπιτιού που καταστράφηκε από τις φλόγες.