Σε έναν ιδανικό κόσμο τα παιδιά θα μεγάλωναν με τους γονείς τους. Οι γονείς θα μπορούσαν να εργάζονται εναλλάξ, ώστε να περνούν εξίσου ποιοτικό χρόνο με τα μικρά τους.

Σε έναν λιγότερο ιδανικό κόσμο, στον οποίον και οι δύο γονείς θα έπρεπε καθημερινά να εργάζονται, όλα τα παιδιά θα είχαν πρόθυμους και αξιόπιστους παππούδες και γιαγιάδες, οι οποίοι μετά χαράς θα «κρατούσαν» τα παιδιά όταν οι γονείς δεν θα ήταν στο σπίτι, ανατρέφοντάς τα σωστά, με ασφάλεια και ψυχαγωγία.

Στον πραγματικό κόσμο υπάρχουν οι νταντάδες. Για το λόγο αυτό αν χρειαστεί να απευθυνθείτε σε νταντά, ελέγξτε:
– την οικογενειακή της κατάσταση (π.χ. αν έχει και η ίδια παιδιά και πόσο μεγάλα είναι αυτά).
– την εκπαίδευση-μόρφωσή της (θα ήταν χρήσιμο να έχει κάποια παιδαγωγική εξειδίκευση).
– τον τρόπο που αντιμετωπίζει έκτακτες καταστάσεις (π.χ. τι θα έκανε αν το παιδί έπεφτε και χτυπούσε).
– αν καπνίζει, πίνει ή κάνει άλλες καταχρήσεις.
-Συζητήστε από την αρχή μαζί της όλα της τα καθήκοντα (π.χ. θα χρειάζεται να σας μαγειρεύει; Να πηγαίνει το παιδί στο σχολείο;)

Όταν πλέον θα έχετε καταλήξει ανάμεσα σε δύο-τρεις νταντάδες προγραμματίστε ένα δεύτερο ραντεβού με την κάθε μία και το παιδί σας, αφήνοντάς τους λίγο χρόνο μαζί και παρατηρήστε τον τρόπο με τον οποίον προσπαθεί η νταντά να το προσεγγίσει, πώς φέρεται και του μιλά, καθώς και πώς αντιδρά το παιδί. Αν το παιδί είναι μεγάλο μπορεί να σας εκφράσει την προτίμησή του, που ίσως παίξει καθοριστικό ρόλο στην τελική σας επιλογή.

Ακόμα, όμως, και όταν θα έχετε καταλήξει στο άτομο που σας φαίνεται πιο έμπιστο και συμπαθητικό από κάθε άλλο και ξεκινήσετε την συνεργασία σας δεν πρέπει να εφησυχάσετε.

Πηγή: ιn2life.gr