Η fashion influencer Matilda Djerf ξεκίνησε την ενασχόλησή της με το Instagram το 2016. Μέσα σε 8 χρόνια κατάφερε να κυριαρχήσει ως «it girl», να έχει 3 εκατομμύρια followers και να σχεδιάζει ρούχα για την εταιρεία της, Djerf Avenue.

Όσοι την παρακολουθούν, την εξυμνούν για τον τρόπο που καταφέρνει να συνδυάζει το σκανδιναβικό μινιμαλιστικό στιλ με τις τάσεις της εποχής. Σε αυτό ακριβώς στοχεύει και η εταιρεία της στην οποία μπορούμε να βρούμε κλασικά κομμάτια μεν, με σύγχρονα στοιχεία δε.

Κι επειδή το σκανδιναβικό στιλ κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, δεν υπάρχει καλύτερο Instagram account για να πάρουμε έμπνευση από αυτό της Matilda Djerf.

Τα basics του σκανδιναβικού στιλ

Όπως και στο interior design, έτσι και στον κόσμο της μόδας, το scandinavian style πρεσβεύει την πρακτική κομψότητα. Οι Σκανδιναβές βάζουν πάνω απ’ όλα την άνεσή τους, δεν την διαπραγματεύονται και δεν την ανταλλάσσουν με πρόσκαιρες τάσεις. Αυθεντικότητα, χρησιμότητα και διακριτική γοητεία συμπυκνώνουν την ουσία του scandi style. Τι πρέπει να κάνετε για να το υιοθετήσετε;

#1. Επενδύστε σε μια κλασική μπεζ καμπαρντίνα. Δεν υπάρχει πιο διαχρονικό σχέδιο σε πανωφόρι, καθώς ταιριάζει άψογα με τζιν, φούστες και φορέματα. Θα είναι η εύκολη επιλογή για τις πρωινές σας εμφανίσεις, ενώ είναι κατάλληλη για όλες τις εποχές.

#2. Κάντε layering. Οι Σκανδιναβές ξέρουν καλύτερα από όλες μας πώς να ντυθούν ζεστά και κομψά, βάζοντας στρώσεις από ρούχα που τις κρατούν ζεστές.

#3. Επιλέξτε oversized ρούχα: Wide leg τζιν, φαρδιά πανωφόρια, πελώρια κασκόλ και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Ωστόσο είναι σημαντικό να κάνετε tailoring στα ρούχα σας, ώστε να εφαρμόζουν τέλεια.

#4. Πείτε ναι στα ουδέτερα χρώματα και τις μονοχρωμίες. Ο σκανδιναβικός μινιμαλισμός προστάζει να φορέσουμε λευκό, μπεζ, γκρι, μαύρο. Αν όμως θέλετε να προσθέσετε χρώμα, τι καλύτερο από το να το «πατήσετε» πάνω σε μία ουδέτερη παλέτα; Λάβετε υπ’ όψιν ότι τα ψυχρά χρώματα ταιριάζουν καλύτερα με ένα ουδέτερο πλαίσιο, όπως επίσης και τα παστέλ. Χρώμα μπορείτε επίσης να προσθέσετε με ένα έντονο μανικιούρ ή ένα statement φουλάρι.

Scandi style από τη Matilda Djerf