Στο πρώτο της φιλικό επί ελληνικού εδάφους μετά την επιστροφή από την Ολλανδία όπου έλαβε χώρα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, η ΑΕΚ με δύο γκολ του Λιβάι Γκαρσία και ένα του Μαχαίρα νίκησε με 3-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, με τον Ματίας Αλμέιδα να παρατάσσει δύο διαφορετικές 11άδες και τον Πιζάρο να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του.

Ήταν το προτελευταίο φιλικό της Ένωσης, το τελευταίο είναι την επόμενη εβδομάδα κόντρα στην Τραμπζονσπόρ στην Τουρκία, πριν μπει στη μάχη των προκριματικών του Champions League, οπότε ο Αλμέιδα ήθελε να δει από τους παίκτες του σοβαρότητα και διάθεση. Και τα είδε.

Μετά το πρώτο 10λεπτο, διάστημα στο οποίο ήταν πιο κινητικοί οι γηπεδούχοι, οι Κιτρινόμαυροι πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού και αυτό σύντομα φαινόταν και στο σκορ: Ωραία ενέργεια και γύρισμα του Ζίνι για το 0-1 από τον Λιβάι Γκαρσία στο 16′, γύρισμα του Μοχαμάντι για το 0-2 στο 22′ ξανά από τον Λιβάι σε μια… ίδια φάση. Και από εκεί και πέρα, μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου καταγράφηκαν και οι ευκαιρίες των Ζίνι (25′) και Βίντα (36′).

Με την έναρξη του β’ μέρους ο Αλμέιδα άλλαξε όλη την 11άδα για την ΑΕΚ, για την οποία μπήκε και ο Πιζάρο, με την νταμπλούχο να ελέγχει την κατάσταση, να παίζει όπως πάντα επιθετικά, να έχει δύο προσπάθειες με τον Φαν Βέερτ (52′, 57′) και τελικά να βάζει και τρίτο γκο γκολ στο 61′ με σουτ του Μαχαίρα που κόντραρε και σε αντίπαλο και άλλαξε λίγο πορεία.

Έτσι έγινε το 0-3, το οποίο θα μπορούσε να γίνει και 0-4 στη συνέχεια αλλά οι Πιζάρο (71′, 77′) και Άμραμπατ (81′) δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα.

Βόλος: Κόστιτς (62′ Παπαδόπουλος), Κίτσος (67′ Λούνα), Κρούζλιακ, Σιέλης (42′ Ασλανίδης), Μύγας (76′ Τάχατος), Τσοκάνης (62′ Μπαριέντος), Τρουιγιέ (76′ Καραγιάννης), Γκλάβτσιτς (76′ Μεταξάς), Ντέλετιτς (46′ Κόμπα), Μωραΐτης, Μραζ (46′ Άλχο)

ΑΕΚ (πρώτο ημίχρονο): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Μουκουντί, Βίντα, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Ζίνι, Ελίασον, Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία.

ΑΕΚ (δεύτερο ημίχρονο): Αθανασιάδης, Χατζισαφί, Ρότα, Γεμπόα, Μήτογλου, Γαλανόπουλος, Λαμαράνα, Άμραμπατ, Πιζάρο, Μαχαίρας, Φαν Βέερτ.