Έπειτα από μια εβδομάδα διπλών προπονήσεων η ΑΕΚ αντιμετώπισε τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ στο πρώτο της φιλικό παιχνίδι επί ολλανδικού εδάφους και ηττήθηκε με 1-0, με τον Ματίας Αλμέιδα να μένει ικανοποιημένος από όσα είδε από τους παίκτες του και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, με δεδομένη και την κούραση που υπάρχει.

Τα φιλικά παιχνίδια, όπως έχει αναφερθεί κι άλλη φορά, είναι για τους προπονητές και το τελικό αποτέλεσμα είναι το τελευταίο που τους ενδιαφέρει. Ειδικά όταν πρόκειται για το πρώτο φιλικό έπειτα από μια εβδομάδα διπλών προπονήσεων, με τα πόδια να είναι βαριά. Οι Κιτρινόμαυροι, επομένως, είδαν το ματς με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ σαν μια καλή ευκαιρία για να «ξεμουδιάσουν», παρά το γεγονός ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό.

Οι Κροάτες σκόραραν στο 28′ με κεφαλιά του Μερσινάι (οριζόντιο δοκάρι και μέσα) μετά την εκτέλεση κόρνερ, με την ΑΕΚ να έχει ευκαιρίες πριν αλλά και μετά το γκολ των αντιπάλων. Ευκαιρίες, όμως, που δεν έγιναν γκολ, αφού κανείς εκ των Γαλανόπουλου, Φαν Βέερτ, Γκατσίνοβιτς, Ζίνι, Μουκουντί, Ελίασον, Μαχαίρας δεν κατάφερε να βρει δίχτυα.

Έτσι, το παιχνίδι, το οποίο είχε διάρκεια 75 λεπτά, έληξε με το σκορ στο 0-1 και με την Ένωση να συνεχίζει τη δουλειά της ενόψει της νέας σεζόν.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Ραντόνια (69’ Πήλιος), Μήτογλου (69’ Ρόκσον), Μουκουντί (71’ Χρυσόπουλος), Γιόνσον (69’ Λαμαράνα), Γαλανόπουλος, Γκατσίνοβιτς (69’ Μαχαίρας), Ελίασον, Ζίνι, Φαν Βέερτ (69’ Κοσίδης)

Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ: Σούμπαριτς, Μιλίτσεβιτς, Καλάιτσα, Μερσινάι, Βρανίκοβιτς, Μπουμπάνια, Μάριτς, Γκόριτσαν, Μουντράζια, Κανιζάι, Τούτσι

Έπαιξαν και οι Σότιτσεκ, Ζίβκοβιτς, Λέοβατς, Σμάκαι, Μάσιτς, Μπουλάτοβιτς, Μπόσκοβιτς, Φετάι, Σαβάτοβιτς