Θέση στον σάλο που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος της αναμέτρησης μεταξύ Κάντιθ και Βαλένθια, για την 29η αγωνιστική της Primera Division. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού υπήρξε αψιμαχία του Χουάν Κάλα με τον Μουκτάρ Ντιακαμπί και σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των «νυχτερίδων», έγινε ρατσιστική επίθεση από τον πρώην στόπερ της ΑΕΚ εναντίον του Γάλλο αμυντικού.

Ο Ντιακαμπί έγινε έξαλλος και όλοι οι παίκτες της φιλοξενούμενης ομάδας αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί προσωρινά. Ωστόσο, η αναμέτρηση επανεκκίνησε ύστερα από περίπου ένα τέταρτο διακοπής, με τον Γάλλο να μην θέλει να βγει στον αγωνιστικό χώρο. Ζήτησε από τους συμπαίκτες του στη Βαλένθια να συνεχίσουν το ματς και αντικαταστάθηκε από τον Γκιγιαμόν.

Ο Κάλα αρνήθηκε τις κατηγορίες και τόνισε πως «δεν θα κρυφτώ», ενώ ζήτησε να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας. Μάλιστα, η Ισπανική Λίγκα φαίνεται να συγκλίνει προς τη θέση του 31χρονου ποδοσφαιριστή της Κάντιθ, καθώς ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 9 Απριλίου, ότι δεν βρήκε αποδείξεις που να στοιχειοθετούν την κατηγορία της ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με τη La Liga, από την εξέταση του οπτικοακουστικού υλικού από τον αγώνα Κάντιθ – Βαλένθια, στην οποία συμμετείχε και εξειδικευμένη εταιρεία, δεν προκύπτει ότι ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ απηύθηνε τους καταγγελλόμενους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς προς τον συνάδελφό του και την επίμαχη φράση, «γ@@ αράπη».

Το πόρισμα αυτό είχε επί της ουσίας προαναγγείλει από χθες ο πρόεδρος της Λίγκας, Χαβιέρ Τεμπάς, ο οποίος δήλωσε ότι ο ρατσιστικός χαρακτηρισμός φαίνεται να ακούγεται από άτομο που έχει λατινοαμερικανική προφορά, άρα όχι από τον (Ισπανό) Χουάν Κάλα.

Συγκεκριμένα ο Τέμπας δήλωσε για το περιστατικό: «Υπάρχει ένα ηχητικό διάρκειας ενάμιση λεπτού και αυτός που ακούγεται να λέει την έκφραση αυτή έχει νοτιοαμερικάνικη προφορά, άρα δεν είναι ο Κάλα. Είναι κάποιος που λέει σε μια ομάδα παικτών τι ειπώθηκε, αλλά σίγουρα δεν είναι ο Κάλα».

Και πρόσθεσε: «Προσπαθούμε να “καθαρίσουμε” τους περιττούς ήχους… Έχουμε δώσει το υλικό σε εταιρεία για να καθαρίσει τον ήχο. Θα ενημερώσουμε μόλις λάβουμε την έκθεση του ειδικού τι ειπώθηκε από τα χείλη του Καλά».

Δείτε το βίντεο: