Τις εξελίξεις με τον Παναθηναϊκό στη Euroleague περιμένει η Βίρτους Μπολόνια η οποία είναι το Νο 1 φαβορί να αντικαταστήσει την ελληνική ομάδα σε περίπτωση που εκείνη αποφασίσει να αποχωρήσει από τη διοργάνωση.

Ο ιδιοκτήτης του ιταλικού συλλόγου, Μάσιμο Τζανέτι, επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε σειρά προτεραιότητας για να πάρει τη θέση του «τριφυλλιού». Μάλιστα, μίλησε για διαπραγματεύσεις των «πράσινων» με τη διοργανώτρια Αρχή προς αυτή την κατεύθυνση.

«Θέλουμε να παίξουμε στη Euroleague και έχουμε κάνει τα απαραίτητα βήματα. Έχουμε μιλήσει με τους μάνατζερ της διοργάνωσης και διαπραγματεύονται την έξοδο του Παναθηναϊκού. Μας είπαν πως αν προκύψει κενή θέση, θα είναι στο χέρι μας να παίξουμε», τόνισε.

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Βίρτους, Λούκα Μπαράλντι, είπε από την πλευρά του: «Αν προκύψει θέση, είμαστε οι πρώτοι υποψήφιοι. Η Euroleague έχει εκφράσει την ικανοποίησή της για το πρότζεκτ μας, που περιλαμβάνει και νέο γήπεδο. Δεν είναι θέμα διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε εμάς και τον Παναθηναϊκό, αλλά ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τη Euroleague».