Στο ξεκίνημα του αγώνα ο Κολοσσός στάθηκε στο ύψος του ονόματος του προηγούμενος 13-3 στο 3’ επί του Παναθηναϊκού έχοντας ως πρωταγωνιστές τους Καυκή και Καλάθη. Οι δυο τους έτρεχαν τους Ροδίτες και αποσυντόνισαν τους «πράσινους» ιδιαιτέρως στον αμυντικό τομέα του παιχνιδιού. Ο Μάικ Μπατίστ όμως, ανέλαβε έπειτα δράση και κερδίζοντας εύκολα τον Κέβιν Φορντ στις προσωπικές μονομαχίες πέτυχε εννιά συνεχόμενους πόντους κάνοντας το σκορ 17-12 στο 5’.

Το νερό είχε μπει πια στο… αυλάκι για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος ανανεώνοντας πολλές φάσεις με επιθετικά ριμπάουντ απέκτησε αυτομάτως τον έλεγχο του αγώνα. Ο Νίκολας άρχισε να πυροβολεί, ο Διαμαντίδης να μοιράζει έτοιμα καλάθια και ο Μπατίστ να κυριαρχεί και στις δυο ρακέτες.

Ο Κολοσσός μπλόκαρε επιθετικά και έτσι οι πρωταθλητές κατάφεραν να ξεφύγουν στο σκορ τρέχοντας επιμέρους σκορ 5-22 σε διάστημα εννιά λεπτών (το 17-12 του 5’ έγινε 22-34 στο 14΄). Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να περνάει τη μπάλα κοντά στο καλάθι με το Μπατίστ να εκμεταλλεύεται άριστα κάθε προσπάθεια για pick ‘n roll των συμπαικτών του.

Η διαφορά έφθασε στο +25 (41-66) στο 27’ και από εκεί και πέρα οι Ροδίτες είχαν μόνο σπασμωδικές λύσεις να επιδείξουν απέναντι στο γεμάτο ενέργεια παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Ο Ομπράντοβιτς είχε την ευτυχία να έχει σε πολύ καλή μέρα τους δυο Αμερικάνους, Μπατίστ και Νίκολας και έτσι το πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν εξελίχθηκε σε… περίπατο.

Από τον Κολοσσό πάλεψε ουσιαστικά μόνο ο Τσάμης, καθώς οι Αμερικάνοι Πίτερσον και Φορντ δεν βοήθησαν επιθετικά και οι «θαλασσί» οργανωτές (Τζόρνταν, Καυκής, Παππάς) αδυνατούσαν να επιβάλλουν τον δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι.

Προς το τέλος του αγώνα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του και μοιραία ο ρυθμός έπεσε. Παρόλα αυτά, ο Σάτο ανέλαβε αρκετές πρωτοβουλίες και φθάνοντας τους 15 πόντους συνολικά διατήρησε τη διαφορά ψηλά με το τελικό 62-84 να επικυρώνει την πρόκριση του Παναθηναϊκού στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Πηγή: gazzetta.gr