Ο Ολυμπιακός είναι στους προημιτελικούς του Europa Conference League όπου θα αντιμετωπίσει τη Φενέρμπαχτσε και ο στόχος του, όπως είπε ο Τσικίνιο σε δηλώσεις του σε πορτογαλικά ΜΜΕ, είναι να φτάσει ως τον τελικό της OPAP Arena και να κατακτήσει το τρόπαιο.

Ο Πορτογάλος χαφ μίλησε στην εκπομπή «Além Fronteiras» και αναφέρθηκε στους στόχους των Ερυθρόλευκων αλλά και στις ομοιότητες που υπάρχουν με τη Μπενφίκα, στους οπαδούς της οποίας έστειλε το μήνυμά του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Τσικίνιο…

Για την προσαρμογή του: «Η προσαρμογή στον Ολυμπιακό πήγε καλά και ήταν εύκολη. Ήταν ένα σημαντικό βήμα για μένα».

Για την αποχώρησή του από την Μπενφίκα: «Εκεί έζησα καλές στιγμές και άλλες όχι και τόσο. Η Μπενφίκα ήταν ένας πολύ ιδιαίτερος σύλλογος για μένα, ήταν μεγάλη περηφάνια να φορέσω αυτή τη φανέλα».

Για τις φιλίες που άφησε στην Λισαβόνα: «Αυτό είναι το ποδόσφαιρο, οι φιλίες που παραμένουν, οι διασυνδέσεις που δημιουργούμε και, χωρίς αμφιβολία, ήμουν πολύ χαρούμενος εκεί και εύχομαι στην Μπενφίκα ό,τι καλύτερο».

Για τις ομοιότητες του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα: «Ο Ολυμπιακός μοιάζει λίγο με την Μπενφίκα, πρέπει να κερδίζεις σε κάθε παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Ελλάδα, η πίεση των οπαδών είναι συνεχής και αρκεί μία ισοπαλία για να αναστατωθούν. Το φαγητό στην Ελλάδα και η περιοχή που μένω, είναι φανταστικά».

Για τους φετινούς στόχους: «Η κατάκτηση του Conference League είναι ένας από τους στόχους της σεζόν, γιατί ο τελικός θα διεξαχθεί στην Αθήνα που την νιώθω πλέον ως σπίτι μου».

Για τους οπαδούς του Ολυμπιακού: «Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι φανατικοί, ακόμη περισσότερο από ό,τι στην Πορτογαλία».

Για το αν έχει σχέδια για διακοπές με αγαπημένα πρόσωπα: «Δεν είχα την ευκαιρία να το επισκεφτώ ακόμα, αλλά όλοι μιλούν πολύ καλά για τα ελληνικά νησιά».

Για τους οπαδούς της Μπενφίκα και το μήνυμα που θέλει να τους στείλει: «Ήταν τεράστια περηφάνια να εκπροσωπώ την Μπενφίκα, έναν σύλλογο που θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου. Έζησα πολύ καλές στιγμές, ήμουν πολύ χαρούμενος και θέλω να ευχαριστήσω τους οπαδούς για όλα».