Σε δήλωσή του ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου επισημαίνει πως παραμένει ελεύθερος στο Ηράκλειο Κρήτης χωρίς να έχει ενημερωθεί για ένταλμα σύλληψής του, υποστηρίζοντας ότι έχει πέσει θύμα πλεκτάνης.

Ωστόσο, ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε για τον 62χρονο αρχαιοφύλακα έπειτα από τις καταγγελίες για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας εις βάρος παιδιών στη Νίσυρο. Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ανάμεσα στα οποία η αποπλάνηση ανηλίκων αλλά και η διακίνηση ναρκωτικών.

Αρχικά, τον είχε καταγγείλει ο πατέρας ενός 11χρονου, ο οποίος μετέβη στις 15 Απριλίου στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, όπου κατέθεσε ότι ο εν λόγω άνδρας έδειξε στον γιο του βίντεο με πορνογραφικό υλικό.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα και από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου έγινε λόγος για πιθανή σεξουαλική παρενόχληση από τον 62χρονο εις βάρος του 11χρονου αγοριού.

«Δεν υπάρχει ένταλμα σύλληψης»

Κι ενώ οι καταγγελίες διαδέχονται η μία την άλλη, ο 50χρονος φύλακας, μιλώντας στην εκπομπή «Live News», αρνείται τα πάντα, υποστηρίζοντας: «Δεν γνωρίζω κάτι τέτοιο (σ.σ. για ένταλμα σύλληψής του). Η αστυνομία γνωρίζει πού είμαι. Την έχω ενημερώσει. Δεν νομίζω να έχω κανένα πρόβλημα. Κανένας, κανένας, κανένας (σ.σ δεν τον έχει καλέσει). Έχω δηλώσει κανονικά τη διεύθυνσή μου και θα δηλώνω όπου είμαι, οτιδήποτε είναι, θα τα δηλώνω κανονικά. Έχω εμπιστοσύνη στα παιδιά μου, στα παιδιά της ομάδας. Εμένα τα παιδιά, ότι δηλώσουν τα 25 παιδιά τα μεγάλα και τα 20-25 τα μικρά».

«Αν δηλώσουν κάτι κακό τα παιδιά, θα καταλάβω, όμως δεν νομίζω να δηλώσουν. Τα παιδιά και με αγαπούσαν και τα αγαπώ τα παιδιά, και τα μεγάλα και τα μικρά, και το Δ.Σ… Δεν είχαμε ποτέ προβλήματα. Εγώ είμαι πικραμένος γενικά με τους ανθρώπους. Υπάρχουν αυτά, τι να κάνουμε; Δεν πειράζει. Θέλω να ηρεμήσω στα αδέλφια μου, που είναι ότι αγαπημένο έχω, και από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε. Όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για το πού βρίσκεται τώρα, απάντησε: «Στην Κρήτη, το ξέρει η αστυνομία, το ξέρει. Το ξέρει η αστυνομία, η υπηρεσία μου, το ξέρουν όλοι. Ένας πολίτης νόμιμος είμαι. Ένας άνθρωπος που δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με δικαστήρια, ξέρει ότι είναι πλεκτάνη. Όταν γνωρίζει ότι είναι πλεκτάνη, το γνωρίζει ότι έπεσε σε μία πλεκτάνη, αλλά, όταν φτάσει η ώρα, θα μιλήσω και εγώ. Δεν είμαι κυνηγημένος, δεν με φώναξε κανείς να μου πει “συλλάβετε τον!”. Ξέρουνε πού είμαι».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: