Ο Γιώργος Γιακουμάκης έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο MLS και πλέον είναι… έτοιμος να μονομαχήσει με τον Λιονέλ Μέσι και τον Έντουαρντ Λέβεν για τον τίτλο του καλύτερου νεοεισερχόμενο παίκτη στο πρωτάθλημα, «MLS Newcomer of the Year» .

Ο Αργεντίνος σούπερ σταρ έκανε θραύση με την μεταγραφή του στην Ιντερ Μαϊάμι και σε έξι παιχνίδια σημείωσε 11 γκολ, ενώ εκτόξευσε το αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου σε άλλα επίπεδα. Το ενδιαφέρουν που… απορρόφησε το MLS δεν συγκρίνεται με καμία άλλη εποχή του. Οι υπεύθυνοι της λίγκας περιμένουν πως και πως τη δεύτερη σεζόν του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών.

Από την άλλη, ο Ελληνας επιθετικός της Ατλάντα Γιουνάιτεντ σκόραρε 17 φορές σε 27 ματς, όντας ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος. Αν μη τι άλλο αυτή η επίδοση τού δίνει απτές πιθανότητες να πάρει το βραβείο αφού τουλάχιστον αριθμητικά ο αντίκτυπός του στην ομάδα του σε σύγκριση μ’ εκείνον του Μέσι ήταν μεγαλύτερος μιας και η Ίντερ Μαϊάμι έμεινε εκτός playoffs. Όσο για τον Έντουαρντ Λέβεν σε 29 παιχνίδια έχει έξι γκολ και 9 ασίστ.

Συγκεντρωμένος στα playoffs

Ο Γιακουμάκης πήγε στην Ατλάντα τον περασμένο Φεβρουάριο. Η ομάδα του MLS έδωσε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσει από την Σέλτικ κι έτσι έγινε μια από τις ακριβότερες μεταγραφές στην ιστορία του συλλόγου.

Έπειτα, στον αγωνιστικό χώρο ξεδίπλωσε το ταλέντο του και την εκτελεστική του δεινότητα, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει την πρόκριση στα playoffs του MLS. Εκεί, η Ατλάντα Γιουνάιτεντ θα αναμετρηθεί με τους Κολούμπους Κρου προκειμένου να πάρει την πρόκριση στην ημιτελική φάση της ανατολικής περιφέρειας. Αν περάσει από την Κολούμπους Κρου θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ορλάντο Σίτι – Νάσβιλ.