Σε μήνυση φέρεται να προχωρά η οικογένεια Καλλιάνου μετά το θάνατο του πατέρα του μετεωρολόγου και βουλευτή, Γιάννη Καλλιάνου. Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» για την υπόθεση ενώ τόνισε πως σέβεται το τεκμήριο της αθωότητας του ατόμου κατά του οποίου στρέφεται.

«Η οικογένεια Καλλιάνου ισχυρίζεται ότι έγιναν ακραία ιατρικά λάθη. Ζήτησα τον ιατρικό φάκελο και επίσης ζήτησα να έχω και μια συζήτηση που νοσήλευαν στο παρελθόν τον πατέρα ώστε να μάθω ακριβώς τα προβλήματα υγείας που είχε. Ανάλογα με την αιτία θανάτου θα συζητήσουμε, θα δούμε αν πράγματι έχουν συμβεί ιατρικά λάθη και ακολούθως, επειδή έχει χαθεί μια ανθρώπινη ζωή θα υποβληθεί μήνυση για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας» ανέφερε αρχικά ο ποινικολόγος και πρόσθεσε: «Έχουν δικαίωμα οι συγγενείς του αειμνήστου Δημητρίου Καλλιάνου, τα παιδιά του και η σύζυγός του να κινηθούν νομικά τόσο σε επίπεδο νομικών δικαστηρίων όσο και στο επίπεδο πολιτικών δικαστηρίων για την αποζημίωσή τους. Σέβομαι το τεκμήριο αθωότητάς του ανθρώπου κατά του οποίου στρέφομαι».

«Δεν θα περίμενε κάνεις να παραδεχτεί ο γιατρός πως πήρε ”φακελάκι”»

Ο Αλέξης Κούγιας, μίλησε επίσης και στην εκπομπή «Ακόμα δεν είδες τίποτα» του Mega όπου ρωτήθηκε για το «φακελάκι» το οποίο η οικογένεια υποστηρίζει πως έδωσε στο γιατρό που νοσήλευε τον Δημήτρη Καλλιάνο.

Ο γιατρός, αρνείται αυτή την κατηγορία και με ανακοίνωση των δικηγόρων του, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Γιάννη Παπαριστείδη ότι θα προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Ο Αλέξης Κούγιας, στην εκπομπή του Mega σημείωσε πως: «Ο καθένας μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει. Δεν θα περίμενε κάνεις να παραδεχτεί ο γιατρός πως πήρε ”φακελάκι” γιατί αυτομάτως θα έπρεπε να διωχτεί από το νοσοκομείο και θα υπήρχε ποινικό αδίκημα εις βάρος του. Από την άλλη, υπάρχει μία αρχή που αξιολογούν οι δικαστές και αναλύουν την προσωπικότητα του μάρτυρα. Στην προκειμένου περίπτωση έχουμε τον κ. Καλλιάνο, τη μητέρα του και τον γιατρό αδελφό του, οι οποίοι ισχυρίζονται πω έδωσαν για δώρο 500 ευρώ. Δεν είπαν πως τους εκβίασε ο γιατρός».