Διακοπή για αγώνες εθνικών ομάδων σημαίνει μεταγραφικά σενάρια για τους συλλόγους και η ΑΕΚ εμπλέκεται σ’ ένα από αυτά. Σύμφωνα με το «The Athletic», η νταμπλούχος Ελλάδας έχει στην λίστα της τον Κάι Βάγκνερ, αμυντικό που αγωνίζεται στη Φιλαδέλφεια Γιούνιον του MLS.

Πιο συγκεκριμένα, ο προπονητής της Ένωσης, Ματίας Αλμέιδα, τον έχει στην… λίστα του. Εξάλλου γνωρίζει τον ποδοσφαιριστή από την εποχή που ήταν προπονητής στους Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς στο πρωτάθλημα των ΗΠΑ.

Τώρα, ο 26χρονος αριστερός μπακ ολοκληρώνει το συμβόλαιό του στο τέλος της σεζόν και σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα οι συζητήσεις για πιθανή επέκταση συνεργασίας βρίσκονται σε αδιέξοδο.

«Ο Κάι Βάγκνερ έχει λάβει έντονο ευρωπαϊκό ενδιαφέρον, συμπεριλαμβανομένης μιας προσφοράς από τον ελληνικό σύλλογο, ΑΕΚ. Την ελληνική ομάδα προπονεί ο πρώην προπονητής των Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς, Ματίας Αλμέιδα. Φέτος, το “The Athletic” ανέφερε ότι ο Βάγκνερ είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον της αγγλικής Λιντς», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο 26χρονος Γερμανός αριστερός αμυντικός αγωνίζεται στην Φιλαδέλφεια Γιουνιόν και το MLS από τον Φεβρουάριο του 2019. Συνολικά μετράει 168 συμμετοχές, επτά γκολ και 31 ασίστ.

H AEK δείχνει πως ξέρει την αγορά του MLS

Η ΑΕΚ έχει εντοπίσει πως υπάρχουν κενά στο ρόστερ της και με την άμυνά της να είναι ευάλωτη από την αρχή της σεζόν, είναι δεδομένο πως χρειάζεται ενίσχυση. Επιπλέον, οι κινήσεις που έκανε στο καλοκαιρινό μεταγραφικό «παράθυρο» με τις προθήκες των Ροδόλφο Πισάρο από την Ίντερ Μαϊάμι και του πρώην της Νιού Γιόρκ Σίτι, Αλεξάντερ Κάλενς, «δείχνουν» πως οι άνθρωποι της Ένωσης γνωρίζουν καλά την αγορά του MLS και ψάχνουν περιπτώσεις με αξία από το αναπτυσσόμενο πρωτάθλημα.