Τετ-α-τετ ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης θα βρεθεί με τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη ,στις 12 Δεκεμβρίου 2011, ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ καθηγητής Ανδρέας Γεωργίου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός τον καλεί να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της έρευνας για την τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009.

Η έρευνα, όπως είναι γνωστό, ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες του πρώην μέλους του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ζωής Γεωργαντά , το περιεχόμενο των οποίων επιβεβαίωσε ενώπιον του εισαγγελέα και ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης.

Ο εισαγγελέας αφού ακούσει και τον κ. Γεωργίου θα αποφασίσει ,συνεκτιμώντας και τα υπόλοιπα αποδεικτικά στοιχεία, αν θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του ή αν θα θέσει τη δικογραφία στο αρχείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λογοθέτης είναι ήδη κατηγορούμενος για «παραβίαση προσωπικών δεδομένων», αδίκημα που συνδέεται με την παραβίαση της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του προέδρου της Στατιστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Γεωργίου.

Συγκεκριμένα ο κ. Γεωργίου τον Αύγουστο του 2010 είχε καταθέσει αναφορά στον εισαγγελέα καταγγέλλοντας ότι παραβιάστηκε το email του.

Ακολούθησε η διενέργεια έρευνας και ο κ. Λογοθέτης κλήθηκε ως ύποπτος, ενώ ο εισαγγελικός κύκλος έκλεισε με την άσκηση ποινικής δίωξης για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Στο υπόμνημα όμως που κατέθεσε στον εισαγγελέα αφενός αρνήθηκε την κατηγορία και αφετέρου είπε πως στοχοποιήθηκε γιατί διαφωνούσε με τη διόγκωση των στοιχείων του ελλείμματος. Ανέφερε ακόμα πως ήδη είχε ενημερώσει για το θέμα και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.