Βρισκόμαστε σε μια πολύ μεγάλη κρίση είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο βουλευτής Κωστής Χατζηδάκης και πρόσθεσε ότι «υπάρχουν δύο σενάρια κατά βάσην. Το ένα σενάριο είναι ότι έχει χαθεί και θα εξακολουθήσει να μην υπάρχει έλεγχος. Εάν αυτό, βεβαίως, συμβεί, στο τέλος θα φτάσουμε στη διάλυση. Το δεύτερο σενάριο και το καλό είναι ότι γίνεται μια διαπραγμάτευση.

Ο καθένας θα προσπαθήσει να επιβάλλει τους όρους του, με τη Γερμανία εκ των πραγμάτων να είναι σε πιο πλεονεκτική θέση, επειδή έχει ανταγωνιστικότερη οικονομία και είναι ο ισχυρότερος παίκτης, αλλά από την άλλη πλευρά , αν θέλουμε να υπάρχει ευρώ -και φαίνεται ότι η Γερμανία θέλει να υπάρχει ευρώ- δεν μπορεί να αγνοήσει και τους υπολοίπους διότι αλλιώτικα δεν μπορούν να ληφθούν αποφάσεις».

Τόνισε πάντως ότι δεν σημαίνει το γεγονός της συμμετοχής της ΝΔ στην κυβέρνηση Παπαδήμου πως το κόμμα ξέχασε όσα έλεγε και πρόσθεσε « Έχει διαμορφωθεί ένα τοπίο αλλά μετά τις εκλογές κρατάμε το δικαίωμα για τον εαυτό μας και νομίζω πως είναι το αυτονόητο να κάνουμε όλες τις βελτιώσεις και τροποποιήσεις που απαιτούνται προκειμένου το πράγμα να προχωρήσει καλύτερα».