Από τη μία είναι ο Μάρτιν Σκορσέζε, ο σκηνοθέτης που επαναπροσδιόρισε τον αμερικανικό κινηματογράφο στη δεκαετία του 1970. Και από την άλλη οι Rolling Stones, που ευρέως θεωρούνται το μεγαλύτερο rock ‘n’ roll συγκρότημα στην ιστορία, και σίγουρα το πιο μακροχρόνιο. Τι σχέση, όμως, μπορεί να έχουν αυτοί οι δύο πραγματικοί «κολοσσοί» στην κατηγορία του ο καθένας;

Οι καριέρες αυτών των δύο θρυλικών καλλιτεχνών, λοιπόν, σύμφωνα με το grunge.com, διασταυρώνονται σε πολλά σημεία. Ο Σκορσέζε, για παράδειγμα, χρησιμοποίησε τραγούδια των Rolling Stones σε πολλές από τις ταινίες του, όπως το κλασικό «Gimme Shelter» που το επέλεξε για τρεις από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του –Goodfellas, Casino, The Departed.

Μάρτιν Σκορσέζε

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό, καθώς το 2016, συνεργάστηκε με τον Μικ Τζάγκερ στη σειρά του HBO «Vinyl» και επίσης σκηνοθέτησε την κινηματογραφική συναυλία των Rolling Stones το 2008 «Shine a Light». Σύμφωνα με το IMDb, ο Σκορσέζε έκανε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, «Who’s That Knocking at My Door», το 1967, τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Stones. Η αλήθεια του θέματος είναι, ωστόσο, ότι η σχέση του Σκορσέζε με τους Rolling Stones ξεκίνησε πολύ πριν αυτός βρεθεί, τελικά, πίσω από τις κάμερες και γίνει ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες της εποχής του, και όχι μόνο.

Μάρτιν Σκορσέζε: Η λατρεία του για τους Rolling Stones κρατάει χρόνια

Ο Μάρτιν Σκορσέζε, αναφέρει το grunge.com, άκουγε τους Rolling Stones πριν από το 1970, όταν τους είδε σε συναυλία για πρώτη φορά στα 20 του. Ο Σκορσέζε γεννήθηκε στο Flushing της Νέας Υόρκης το 1942 και μεγάλωσε ακούγοντας κυρίως κλασικά ποπ πρότυπα της εποχής, καθώς και καλλιτέχνες της μπλουζ όπως ο Leadbelly και ο Bo Diddley, ενώ από την πρώτη κιόλας φορά που άκουσε τους Stones, έγινε αιώνιος θαυμαστής τους.

Μάρτιν Σκορσέζε - Rolling Stones

Μάλιστα, σε συνέντευξή του στο Far Out Magazine, ο Σκορσέζε θυμήθηκε τη «συντηρητική» ανατροφή του και το πώς άκουσε για πρώτη φορά τη μουσική των Stones. «Η οικογένειά μου είχε ένα εργατικό, συντηρητικό υπόβαθρο, οπότε ακούγαμε ραδιόφωνο AM. Αλλά τα FM μόλις ξεκινούσαν, με το rock ‘n’ roll. Έτσι μετά άκουσα τους Rolling Stones και τον Bob Dylan», εξήγησε ο ίδιος.

Μάρτιν Σκορσέζε

Θα έπρεπε, λοιπόν, ο Μάρτιν Σκορσέζε να σκηνοθετήσει μια βιογραφική ταινία του θρυλικού συγκροτήματος; Μέχρι στιγμής κανένα τέτοιο έργο δεν βρίσκεται στα σκαριά, αλλά αν γινόταν πραγματικότητα σίγουρα θα υπήρχαν πολλοί που θα θέλανε να δούνε το αποτέλεσμα της σύμπραξης των δύο αυτών θρύλων.