Ένας μαθητής της Γ’ Λυκείου, 17 ετών, υπέστη ηλεκτροπληξία χθες το πρωί όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος το οποίο εξείχε από εντοιχισμένο «κουτί» στις σκάλες του σχολικού συγκροτήματος στην Πάτρα.

Ο 17χρονος Ηλίας κατέβαινε εκείνη τη στιγμή -την ώρα διαλείμματος- μαζί με άλλους συμμαθητές του στο προαύλιο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Γνώμη», ενώ το κουτί βρίσκεται στο πλάι της σκάλας σε ύψος περίπου 1,8 μέτρα, το καλώδιο είχε βγει εκτός, ήταν γυμνό και ήταν σε χαμηλότερο ύψος.

Το χέρι του το ακούμπησε και ο μαθητής υπέστη ηλεκτροπληξία. Ευτυχώς για τον μαθητή η επαφή με το καλώδιο ήταν στιγμιαία, με τον ίδιο, πάντως, να νιώθει το ρεύμα να τον διαπερνά και να καίγεται το σώμα του. Οι συμμαθητές του ειδοποίησαν τη Διεύθυνση του Σχολείου και τους γονείς του που μετέφεραν τον 17χρονο αρχικά στο Νοσοκομείο Αγιος Ανδρέας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο του Ρίου το οποίο εφημέρευε.

Οι γιατροί υπέβαλαν τον μαθητή στις απαραίτητες εξετάσεις από τις οποίες προέκυψε ότι δεν είχε υποστεί βλάβη σε κάποιο όργανο.

Για την ώρα παραμένει αναπάντητο πώς το καλώδιο βγήκε εκτός του κουτιού, πότε συνέβη αυτό και γιατί κανείς δεν το είχε παρατηρήσει.