Πόσες φορές δεν έτυχε να φάτε κάτι ελαφρύ για βράδυ, όπως μία σαλάτα, αλλά να μην είχατε ένα ντρέσινγκ για να της δώσετε μια πιο πικάντικη γεύση; Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να προμηθεύεστε έτοιμο ντρέσινγκ του εμπορίου, καθώς υπάρχει μια πολύ εύκολη συνταγή με την οποία έχετε το σπιτικό σας ντρέσινγκ σαλάτας έτοιμο σε λίγα λεπτά και μάλιστα με μόλις 3 υλικά.

Τα συστατικά που θα χρειαστείτε για το σπιτικό ντρέσινγκ σαλάτας

σαλάτα Καίσαρα

Φρέσκο κρεμμυδάκι: Χρειάζεστε ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το οποίο θα κόψετε όσο το δυνατόν πιο λεπτό, ώστε να μπορούν να διασπαστούν γρήγορα τα κομματάκια του καθώς θα βράζουν στο ελαιόλαδο. Το κόκκινο κρεμμύδι -περίπου 1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο- είναι ένα εξαιρετικό υποκατάστατο αν δεν έχετε κρεμμυδάκια.

Οξύ: Οποιοδήποτε ξύδι καλής ποιότητας κάνει και είναι ζωτικής σημασίας για να αποκτήσετε ένα ωραίο ξινό ντρέσινγκ, όπως ξύδι Sherry, ένα μείγμα από τα αγαπημένα σας ξύδια ή φρέσκο χυμό λεμονιού. Κάντε τη συνταγή να δουλέψει για εσάς.

Γαλακτωματοποιητής: Η προσθήκη μουστάρδας Ντιζόν για πολλούς λόγους αποτελεί πολύ καλή επιλογή. Πρώτον, γαλακτωματοποιεί το ντρέσινγκ, κάνοντάς το λείο και κρεμώδες. Επιπλέον, σας βοηθάει να κερδίσετε χρόνο, από το να περιμένετε να κρυώσει το μείγμα κρεμμυδιού και ελαιολάδου. και δεδομένου ότι η μουστάρδα διατηρείται στο ψυγείο, είναι αρκετά κρύα. Το simplyrecipes.com δεν συνιστά να χρησιμοποιήσετε κίτρινη μουστάρδα ή μουστάρδα ολικής άλεσης, καθώς η απαλή υφή και η γεύση της μουστάρδας Ντιζόν δίνει ιδιαίτερη γεύση.

Η συγκεκριμένη συνταγή αποδίδει περίπου 1 φλιτζάνι ντρέσινγκ -αρκετή ποσότητα για το δείπνο, καθώς και επιπλέον για να διατηρηθεί στο ψυγείο για πέντε έως επτά ημέρες. Τι θα χρειαστείτε:

  • Ένα ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, περίπου 1/4 φλιτζανιού
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζανιού ξύδι από κόκκινο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Ντιζόν
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Πώς να φτιάξετε το ντρέσινγκ

Σπιτική σάλτσα σαλάτας μελιού μουστάρδας σε βάζο

Τοποθετήστε τα κρεμμυδάκια και το ελαιόλαδο σε ένα δοχείο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε τα φρέσκα κρεμμυδάκια στο λάδι σε δύο βήματα των 30 δευτερολέπτων στον φούρνο μικροκυμάτων, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν θα μαυρίσουν πολύ.

Ανακατέψτε το ξύδι και τη Ντιζόν και αλατοπιπερώστε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερο ξύδι αν δεν είναι αρκετά έντονο ή περισσότερο ελαιόλαδο αν είναι πολύ όξινο. Φυλάξτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσετε -διατηρείται για 5- 7 ημέρες