Ο Τζιμ Κάρεϊ αδιαμφισβήτητα είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους, αναγνωρισμένους και επιτυχημένους κωμικούς του Χόλιγουντ. Το αστέρι των ταινιών «Ο Ηλίθιος και ο Πανηλίθιος», «Η Μάσκα» και «Ο Ψευταράς» αξίζει σήμερα 180 εκατομμύρια δολάρια και ήταν ο πρώτος ηθοποιός που πληρώθηκε 20 εκατομμύρια δολάρια για μια ταινία το 1996 -πιο συγκεκριμένα για την ταινία «Ο Κολλιτσίδας.

Τι έγινε, ωστόσο, και το διάσημο αστέρι του Χόλιγουντ στην κυριολεξία «έφαγε πόρτα» από τις οντισιόν για το δημοφιλές Saturday Night Live σόου;

Ο πραγματικός λόγος που ο Τζιμ Κάρεϊ «έφαγε πόρτα» από το σόου Saturday Night Live

Αξίζει να αναφερθεί ότι και άλλοι κωμικοί ηθοποιοί όπως ο Στιβ Καρέλ, ο Ντόναλντ Γκλόβερ και η Λίζα Κούντροου έχουν να αφηγηθούν τις δικές τους ιστορίες απόρριψης από το «SNL», ωστόσο ο Κάρεϊ είναι ο διασημότερος, και μάλιστα ο πιο πλούσιος, κωμικός που δεν προσλήφθηκε ποτέ από το «SNL», σύμφωνα με όσα αναφέρει το thelist.com.

Τι πήγε, λοιπόν, στραβά στην οντισιόν του Κάρεϊ για το «SNL», αφού σαφώς η έλλειψη ταλέντου και οι κωμικές ατάκες δεν ήταν το θέμα; Στην ουσία πρόκειται για μια ατυχή συγκυρία κακού timing.

Πολύ καιρό, λοιπόν, πριν γίνει ιδιαιτέρως γνωστός και επιτυχημένος, ο Κάρεϊ έκανε οντισιόν για το δημοφιλές σόου κατά την δεκαετία του 1980. Ωστόσο, τίποτα δεν έμοιαζε «σωστό» στο NBC εκείνη την στιγμή.

«Βγήκα από το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ και υπήρχε ένα άτομο που προσπαθούσε να αυτοκτονήσει στο κτίριο του NBC στο Μπέρμπανκ. Μπήκα στο κτίριο χωρίς να γνωρίζω αν όντως το έκανε» αποκάλυψε ο Κάρεϊ κατά την εμφάνισή του στο Φεστιβάλ New Yorker το 2018, αναφέρει το thelist.com. «Όλοι άρχισαν να συγκεντρώνονται εκτός κτιρίου και σκέφτηκα ότι αυτό δεν ήταν και πολύ καλό σημάδι», συμπλήρωσε ο δημοφιλής ηθοποιός.

Ο Τζιμ Κάρεϊ σημείωσε τελικά μεγάλη επιτυχία με μια διαφορετική εκπομπή

Ευτυχώς για τον Τζιμ Κάρεϊ -και για τους λάτρεις του stand up comedy- φαίνεται ότι τα κατάφερε πολύ καλύτερα στην οντισιόν για την εκπομπή του Fox «In Living Color», με την οποία έγινε και ιδιαιτέρως γνωστός στο κοινό. Μάλιστα, η εκπομπή που παιζόταν στην τηλεόραση από το 1990 έως το 1994, θεωρείται ότι βοήθησε σταρ όπως η Τζένιφερ Λόπεζ και ο Τζέιμι Φοξ στο να ξεκινήσουν την καριέρα τους.