Ο βραβευμένος με Όσκαρ Πίτερ Φαρέλι πρόκειται να σκηνοθετήσει την ταινία «I Play Rocky» εμπνευσμένη από την ιστορία που κρύβει η θρυλική ταινία «Rocky» με την δραματική πορεία του Σιλβέστερ Σταλόνε να αποσπάσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο πρώην επικεφαλής της Warner Bros Motion Picture, Τόμπι Έμεριχ βρίσκεται στην παραγωγή μαζί με τον Φαρέλι και τον Κρίστιαν Μπάχα, ενώ η ταινία θα βρεθεί στην αγορά των Καννών μέσω των CAA Media Finance και FilmNation.

Όπως αναφέρειτ το theplaylist, το φιλμ, σε σενάριο του Πίτερ Γκαμπλ, επικεντρώνεται «σε έναν πάμφτωχο Νεοϋορκέζο ηθοποιό ο οποίος αρνείται να δώσει το σενάριο του σε ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο αν δεν πάρει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Αρνούμενος την προσφορά που θα του άλλαζε τη ζωή, δουλεύει για ελάχιστα χρήματα προκειμένου να γυρίσει την ταινία με τον ίδιο πρωταγωνιστή».

Σημειώνεται ότι το «Rocky» έγινε η εμπορικότερη ταινία του 1976, συγκεντρώνοντας 10 υποψηφιότητες για Όσκαρ και κατακτώντας τρία, μεταξύ των οποίων και αυτό της Καλύτερης Ταινίας. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη το κάστινγκ για τον ρόλο του Σταλόνε σύμφωνα με το Variety.

«Ο Κρίστιαν Μπάχα και εγώ νιώθουμε ευλογημένοι που έχουμε τον Πιτ στο τιμόνι αυτής της ταινίας. Και όπως ο άγνωστος Σταλόνε που πρωταγωνιστεί στο “Rocky”, έτσι και ο Πιτ θα πραγματοποιήσει μια διεθνή αναζήτηση για να ανακαλύψει έναν άλλο ηθοποιό που χρειάζεται μόνο μια ευκαιρία για να δείξει στον κόσμο τι μπορεί να κάνει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τόμπι Έμεριχ σε δήλωσή του.