Μάλλον κάποιος θα απολυθεί στον Λευκό Οίκο, και αυτός μπορεί να είναι ο εκπαιδευτής των σκύλων του Τζο Μπάιντεν. Μετά το περιστατικό με τον πρώτο του σκύλο, τον Major, που απομακρύνθηκε από τον Λευκό Οίκο λόγω επιθετικής συμπεριφοράς, τώρα τέτοια συμπεριφορά παρουσιάζει και ο 2 ετών γερμανικός ποιμενικός του προέδρου Μπάιντεν, ο Commander.

Σύμφωνα με τα εσωτερικά αρχεία της Μυστικής Υπηρεσίας που εξέτασε η nypost.com, ο σχεδόν 2 ετών γερμανικός ποιμενικός του προέδρου Μπάιντεν έχει δαγκώσει επτά ανθρώπους μέσα σε διάστημα τεσσάρων μηνών. Η σοκαριστική σειρά περιστατικών που αφορούν τον Commander, θυμίζει τις επιθέσεις του Major, ο οποίος, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, αφού δάγκωσε πολλά μέλη της Μυστικής Υπηρεσίας το 2021, δόθηκε σε οικογενειακούς φίλους.

Στο πιο σοβαρό καταγεγραμμένο περιστατικό, το γραφείο του γιατρού του Λευκού Οίκου στις 3 Νοεμβρίου 2022 παρέπεμψε έναν ένστολο της Μυστικής Υπηρεσίας σε τοπικό νοσοκομείο για θεραπεία, αφού ο Commander του δάγκωσε το χέρι και τον μηρό, σύμφωνα με τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που δόθηκαν στη δημοσιότητα βάσει του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης στη συντηρητική νομική ομάδα Judicial Watch.

Ο Commander έσκισε το δέρμα του χεριού και του βραχίονα ενός άλλου μέλους της Μυστικής Υπηρεσίας εβδομάδες αργότερα, αφού ο πρόεδρος τον άφησε ελεύθερο έξω από τον Λευκό Οίκο μετά από μια οικογενειακή βραδιά κινηματογράφου, αναφέρουν οι επικοινωνίες. Τον επόμενο μήνα, ο Commander δάγκωσε την πλάτη ενός τεχνικού ασφαλείας στο σπίτι του Μπάιντεν, στο Γουίλμινγκτον.

Οι καταγεγραμμένες επιθέσεις από τον Οκτώβριο του 2022 έως τον Ιανουάριο είναι πιθανότατα μια ελλιπής καταγραφή των περιστατικών που αφορούν τον Commander, επειδή η χρονική περίοδος δεν καλύπτει τους αρχικούς εννέα μήνες του στον Λευκό Οίκο ή τους πιο πρόσφατους έξι μήνες. «Αυτά τα σοκαριστικά αρχεία εγείρουν θεμελιώδη ερωτήματα σχετικά με τον Πρόεδρο Μπάιντεν και τη Μυστική Υπηρεσία», δήλωσε ο πρόεδρος του Judicial Watch, Τομ Φίτον.

«Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο είδος τρέλας και διαφθοράς όπου ένας πρόεδρος επιτρέπει στον σκύλο του να επιτίθεται και να δαγκώνει επανειλημμένα το προσωπικό της Μυστικής Υπηρεσίας και του Λευκού Οίκου. Και αντί να προστατεύσει τους πράκτορές της, η Μυστική Υπηρεσία προσπάθησε να αποκρύψει παράνομα έγγραφα σχετικά με την κακοποίηση των πρακτόρων και των υπαλλήλων της από την οικογένεια Μπάιντεν», πρόσθεσε ο Fitton.

Ο 80χρονος Τζο Μπάιντεν φέρεται να έχει εκφράσει αμφιβολίες για την πίστη του μέλους της Μυστικής Υπηρεσίας που ανέφερε ότι τον δάγκωσε στο πόδι ο σκύλος. Ο Λευκός Οίκος δεν αποκάλυψε εθελοντικά τις επιθέσεις που αφορούσαν και τα δύο ζώα.