Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τις τελευταίες στιγμές του Στάνισλαβ Ρζίτσκι, διοικητή ρωσικού υποβρυχίου, ο οποίος εκτελέστηκε από έναν 64χρονο στην πόλη Κράσνονταρ της Ρωσίας, ενώ έκανε τζόκινγκ.

Η Sun δημοσίευσε το βίντεο με τον Ρζίτσκι να τρέχει στον δρόμο αμέριμνος, χωρίς προφανώς να έχει καταλάβει πως λίγα δευτερόλεπτα μετά θα έπεφτε νεκρός από τον εκτελεστή του. Λίγο αργότερα ακούγονται πυροβολισμοί και ο Ρζίτσκι πέφτει νεκρός.

Τα πλάνα περιέχουν, δε, και εικόνες από την επιχείρηση σύλληψης του 64χρονου που σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης έχει ομολογήσει τις πράξεις του.

Ο Ρζίτσκι στο παρελθόν είχε διατελέσει διοικητής του υποβρυχίου Krasnodar στη Μαύρη Θάλασσα το οποίο είχε ενεργό ρόλο στην ρωσική εισβολή, καθώς εκτόξευσε πύραυλο τον Ιούλιο του 2022, με αποτέλεσμα να πληγεί η πόλη Βινίτσια, με απολογισμό 23 νεκρούς.

Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή, εκείνη του πατέρα του Ρζίτσκι, η οποία λέει πως ο γιος του έχει παραιτηθεί από το στράτευμα στα τέλη του 2021 αλλά είχε επισήμως αποστρατευθεί με καθυστέρηση τον Αύγουστο του 2022.

Να σημειωθεί πως την είδηση της δολοφονίας του 42χρονου έκανε γνωστή η Myrotvorets, στην οποία δημοσιεύονται στοιχεία ατόμων που θεωρούνται εχθροί τοι Κιέβου, καθώς πάνω στη φωτογραφία του Ρζίτσκι το πρωί της Τρίτης είχε εμφανιστεί με κόκκινα γράμματα η λέξη «Liquidated».