Ανείπωτη είναι η τραγωδία από το ναυάγιο με μετανάστες που σημειώθηκε ανοιχτά της Πύλου, με τα διεθνή ΜΜΕ να καλύπτουν το γεγονός, ενώ ορισμένα από αυτά την έχουν ως πρώτη είδηση.

Το Associated Press φιλοξενεί το τραγικό γεγονός με τον τίτλο «Τουλάχιστον 78 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους και υπάρχουν φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους μετά τη βύθιση του αλιευτικού σκάφους στα ανοιχτά της Ελλάδας».

Επίσης, αναφέρει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης με έξι σκάφη της ακτοφυλακής, μια φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού, ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο, ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, πολλά ιδιωτικά σκάφη και ένα drone της υπηρεσίας προστασίας των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Frontex.

Το πρακτορείο Reuters στο δημοσίευμα με τίτλο «Πνίγονται δεκάδες στο πιο θανατηφόρο ναυάγιο μεταναστών στην Ελλάδα φέτος», αναφέρει ότι πρόκειται για το ναυάγιο με τα περισσότερα θύματα που έγινε τον τελευταίο χρόνο στην Ελλάδα.

Το BBC μετέδωσε την είδηση ως «Τουλάχιστον 32 νεκροί μετανάστες από ανατροπή σκάφους στην Ελλάδα», τίτλο που τροποποίησε στη συνέχεια, αφού αυξάνεται ο αριθμός των θυμάτων και τον έκανε: «Δεκάδες νεκροί από την ανατροπή βάρκας μεταναστών στα ανοιχτά της Ελλάδας».

Ο Guardian αναφέρεται στο τραγικό γεγονός με τίτλο «Τουλάχιστον 78 νεκροί, καθώς βυθίζεται προσφυγικό σκάφος ανοιχτά της Ελλάδας» και περιγράφει τις δραματικές στιγμές διάσωσης.