Το Βατικανό εμπλέκεται σε μια ειρηνευτική αποστολή σε μια προσπάθεια να τερματιστεί ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, αρνούμενος ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

«Είμαι πρόθυμος να κάνω ό,τι πρέπει να γίνει. Υπάρχει μια αποστολή που βρίσκεται τώρα σε πορεία, αλλά αυτή η αποστολή δεν είναι ακόμη δημόσια. Όταν γίνει δημόσια, θα την αποκαλύψω», είπε ο πάπας μιλώντας σε δημοσιογράφους στο αεροπλάνο κατά την επιστροφή του στο Βατικανό μετά από μια τριήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε στην Ουγγαρία.

«Νομίζω ότι η ειρήνη επιτυγχάνεται πάντα με το να ανοίγεις διαύλους. Δεν μπορείς ποτέ να επιτύχεις ειρήνη μέσω αποκλεισμών… Αυτό δεν είναι εύκολο», τόνισε.

Ο ποντίφικας πρόσθεσε ότι συνομίλησε για την κατάσταση στην Ουκρανία με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν και με τον Μητροπολίτη Ιλαρίωνα, εκπρόσωπο της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στη Βουδαπέστη. «Σε αυτές τις συναντήσεις (…) μιλήσαμε για όλα αυτά τα πράγματα. Όλοι ενδιαφέρονται για τον δρόμο προς την ειρήνη», ανέφερε.