Με κομμένη την ανάσα και δάκρυα στα μάτια, η παγκόσμια κοινότητα παρακολουθεί τα όσα διαδραματίζονται στην Τουρκία και την Συρία έπειτα από τον σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έστειλε στο θάνατο χιλιάδες κόσμου.

Τα διασωστικά συνεργεία επιχειρούν νύχτα – μέρα, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες και μη χάνοντας την ελπίδα τους πως υπάρχει ζωή κάτω από τα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν σαν χάρτινα τραπουλόχαρτα.

Ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού που έπληξε τη Δευτέρα την Τουρκία και τη Συρία ξεπέρασε τους 11.700 νεκρούς, σύμφωνα με τα νεότερα επίσημα στοιχεία από αξιωματούχους και γιατρούς.
Ο αριθμός των νεκρών στην Τουρκία έφθασε τους 9.057, ενώ στη Συρία έχουν ανασυρθεί 2.662 νεκροί από τα χαλάσματα.

Εικόνες και βίντεο από την Τουρκία και την Συρία αποτυπώνουν το δράμα, την οδύνη και την αγωνία των ανθρώπων που είδαν έναν από τους χειρότερους εφιάλτες τους να ζωντανεύει τα ξημερώματα της Δευτέρας όταν τα 7,8 Ρίχτερ «χτύπησαν» αμείλικτα.

Τα 9+1 συγκλονιστικά καρέ που περιγράφουν το χάος που άφησαν πίσω τους τα 7,8 Ρίχτερ

Ένας Σύρος μεταφέρει ένα νεκρό νεαρό κορίτσι, στην πόλη Azmarin, στην επαρχία Idlib στη βόρεια Συρία τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023.

Υπέρανθρωπες προσπάθειες από ανθρώπους που προσπαθούν να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους και αναζητούν ζωή ανάμεσα στα συντρίμμια σε ένα κατεστραμμένο κτίριο στα Άδανα της Τουρκίας τη Δευτέρα, 6 Φεβρουαρίου 2023

Όσο ο χρόνος περνάει, οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί κάτω από τα συντρίμμια λιγοστεύουν και η ελπίδα δίνει τη θέση της στον πόνο που «γράφεται» στο πρόσωπο όσων επιχειρούν στα συντρίμμια των κτιρίων που κατέρρευσαν, στο Χαλέπι της Συρίας την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023

Η ζωή αν θέλει, θα βρει τον τρόπο… Διασώστες που επιχειρούσαν στην Συρία ανακάλυψαν πως ένα βρέφος έκλαιγε μέσα στα συντρίμμια. Αμέσως κινητοποιήθηκαν ώστε να μπορέσουν να βγάλουν το μωρό από το σημείο. Η μητέρα του το γέννησε μέσα στα συντρίμμια μιας πενταώροφης πολυκατοικίας που ισοπεδώθηκε από τον καταστροφικό σεισμό ενώ στην συνέχεια άφησε την τελευταία της πνοή.

Διασώστης καταρρέει μπροστά στο αποτρόπαιο θέαμα του θανάτου. Τα υπόλοιπα μέλη προσπαθούν να τον παρηγορήσουν λίγη ώρα αφού βρήκαν δυο πτώματα σε ένα κατεστραμμένο κτίριο στα Άδανα της Τουρκίας την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023.

Ανθρώπινη αλυσίδα έγιναν οι εργαζόμενοι της πολιτικής προστασίας με τους ανθρώπους των δυνάμεων ασφαλείας προκειμένου να μεταφέρουν ένα ακόμα από τα πολλά θύματα του σεισμού στη Χάμα της Συρίας τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023.

Μέσα σε ένα νεκροταφείο στην πόλη Τζιντέρις στην επαρχία Χαλεπίου της, Συρίας την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023 και με τα χέρια του πάνω στα νεκρά σώματα όλων των μελών της οικογένειάς του, ο άντρας της φωτογραφίας προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το κακό που του έκανε ο καταστροφικός σεισμός που συγκλόνισε τη Συρία και την Τουρκία.

Δύο γυναίκες πέφτουν η μια στην αγκαλιά της άλλης μπροστά από ένα κατεστραμμένο κτίριο στο Καχραμανμάρας, στη νότια Τουρκία την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2023. Με την ελπίδα να βρουν επιζώντες να ξεθωριάζουν, εκτεταμένες ομάδες διάσωσης στην Τουρκία και τη Συρία αναζήτησαν την Τετάρτη για σημάδια ζωής στα ερείπια του χιλιάδες κτίρια που γκρεμίστηκαν από τον καταστροφικό σεισμό.

Οικογένειες ξεκληρίστηκαν από το φονικό χτύπημα του Εγκέλαδου στην Τουρκία. Οι επιζήσαντες, παίρνουν στα χέρια τους τις σωρούς των αγαπημένων τους ανθρώπων ώστε να τους κηδέψουν σε ένα νεκροταφείο στην πόλη Τζιντέρις, στην επαρχία Χαλεπίου στην Συρία την Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2023.

Μια γυναίκα κάθεται στα ερείπια καθώς οι διασώστες αναζητούν ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια κατεστραμμένων κτιρίων στην πόλη Nurdagi στα περίχωρα της πόλης Osmaniye στη νότια Τουρκία, την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023.